laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Gandia en FITUR
Foto: Natxo López/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 23
de enero de 2020

FITUR 2020: GANDIA PRESENTA LA SEUA OFERTA ECOTURÍSTICA SINGULAR A TUROPERADORS I EMPRESES DEL NORD I CENTRE D’EUROPA

 

• S’hi han ofert tres productes concrets, al voltant del nostre patrimoni natural i animal, que poden complementar l’oferta turística i internacionalitzar-la, aportant visitants durant tot l’any.
• Turoperadors i empreses europees visitaran Gandia els pròxims mesos per conèixer sobre el terreny aquests productes nous, que encaixen en un mercat molt emergent com és aquesta nova modalitat d’eco-turisme o turisme natural.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, s’hi troba aquests dies a Fitur per presentar i donar a conèixer als professionals del sector l’oferta eco-turística de la nostra ciutat. Concretament, per encàrrec del regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, s’hi ha elaborat tres productes turístics, al voltant del nostre patrimoni natural i animal, que ja s’hi han mostrat i ofert a les empreses i turoperadors dels països del centre i nord d’Europa:

La primera Micro-reserva valenciana de papallones, oberta recentment al Paratge natural municipal Parpalló-Borrell. El departament de Gestió Responsable del Territori està preparant un conveni de col•laboració amb l'associació Zerinthya, assesors i impulsors en la creació d'aquesta micro-reserva i experts en l'estudi, divulgació i conservació de les papallones.

Excursions i eixides ornitològiques pels nostres espais naturals, com ara la Marjal de la Safor, per tal d’observar, gravar i fotografiar aus, papallones i altre tipus de fauna: Ocell camallarg, àguila real, cuabarrada, àguila marcenca, arpella, mussol real, falcó pelegrí, sis espècies diferents de garses, capó reial, corb de mar, etc. En total, podem veure-hi quasi 250 espècies diferents d'ocells. De la mà de guies i ornitòlegs locals. És el que es coneix com a Bird watching o observació d’aus singulars. Un tipus de turisme que està creixen molt darrerament. “Tot això es gràcies a que gaudim d'un espai com la Marjal de la Safor que és utilitzat per nombroses espècies d'aus com a espai de cria i descans en els seus viatges migratoris”, ha explicat Izquierdo.

El Catàleg d’Arbres i arbredes singulars (que protegeix arbres i arbredes d’interès general per raons científiques o socials), recull al voltant de 50 arbres i una dotzena d’arbredes, tant en sòl públic com en privat (es signa un conveni de col•laboració, de custòdia compartida amb els propietaris).

“Volem obrir noves línies de treball i de divulgació dels nostres elements singulars naturals i animals, molt demandat pel turista compromès que viatja fora de l’època estival”. I els contactes estan donant els seus fruits; Tal i com ha anunciat la regidora, “en els pròxims mesos visitaran Gandia diferents empreses i turoperadors per comprovar sobre el terreny els elements naturals que tenim per a aquesta nova modalitat d’eco-turisme”.

Finalment, Mascarell ha recordat que es tractat encara d’un producte per a un mercat encara minoritari, però que sí ajuda a la desestacionalització i a la internacionalització del nostre destí. “L’oferta ecoturística de Gandia ens pot ajudar a arribar a altre públic, complementar, completar els mesos de temporada llarga... Amb idees innovadores i sostenibles com aquestes, que posen en valor el nostre patrimoni natural”.  

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.