laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 20
de enero de 2020

L'ARXIU HISTÒRIC DE LA CIUTAT AUGMENTA GRÀCIES A L'ACORD AMB LA COMUNITAT DELS ESCOLAPIS

 

• La documentació que albergava la comunitat en l'Ermita de Santa Anna, serà custodiada i posada a l'abast de la ciutadania gràcies a un Contracte Civil de Comodat.

El regidor delegat de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), José Manuel Prieto; Àlvar Garcia, director de l’IMAB; i Enric Ferrer Olivares, en representació de la Comunitat dels Escolapis, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar que tal com es va acordar en el primer Consell d'Administració de l’IMAB d'aquesta legislatura, el consistori i la Comunitat dels Escolapis han arribat a un acord per tal de signar un Contracte Civil de Comodat que permetrà que l’IMAB puga gestionar i inventariar l'arxiu documental que la Comunitat dels Pares Escolapis té en l'Ermita de Santa Anna.

Tal com ha destacat Prieto, l'arxiu atresora publicacions periòdiques de les quals no disposava l'Arxiu Municipal. "Els tècnics han considerat que els documents tenen un alt valor històric, d'arxiu i d'investigació per a tota la ciutadania" "Aquest contracte permetrà posar a la disposició de la ciutadania tot aquest arxiu per a aprofitar-lo i aprendre més de la nostra història".

L'edil ha qualificat la iniciativa com a "singular" i ha recordat que aquest tipus de contractes ja s'han realitzat amb anterioritat i que l'acord té una vigència de 20 anys en què la ciutat emmagatzemarà i custodiarà tot el material. "El que ens correspon com a administració és difondre un àmbit de coneixement com aquest perquè creiem que és bo per a la ciutat".

Per part seua, Garcia ha destacat que "la missió de l'arxiu històric és guardar, conservar i servir tota la informació i documentació de la ciutat perquè puga ser consultada" "Fa anys que venim recollint fons de particulars i institucions perquè aquesta part del treball s'ha convertit pràcticament en una obsessió" i ha finalitzat la seua intervenció afirmant que "l'arxiu històric de la ciutat és de tots els ciutadans. Hui aconseguim completar una part de la nostra història que teníem buida i que permetrà tindre una visió més completa de la nostra història".

Finalment, Enric Ferrer Olivares va destacat que "gràcies a l'esforç de persones com el Pare Faus tenim un gran arxiu i esperem que tota la ciutadania puga consultar la informació i els documents que hem custodiat durant dècades per a remarcar la importació històrica de Gandia" "Volem agrair tot el treball que s'està fent des de l'administració pública i des de l’IMAB per a donar llum a l'arxiu que posseïm".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.