valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Foto de familia tras la programa
Foto: AyuAlbaida/2020
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia 16
de enero de 2020

ALBAIDA COMBAT LA SOLEDAT DE LES PERSONES MAJORS

 

• Amb Creu Roja d’Albaida s’ha encetat un programa d’acompanyament i seguiment de persones en risc de soledat al municipi. L’ONG serà l’encarregada de prestar l’ajuda amb col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament. Es fa una crida perquè se sumen tant persones voluntàries com majors que vulguen participar del projecte @Enredate.

Des de l’Ajuntament d’Albaida i la delegació local de Creu Roja s’ha engegat un programa per tal de combatre la soledat de les persones majors del municipi. Gràcies al voluntariat de l’ONG les veïnes i veïns d’Albaida de major edat podran participar en el projecte @Enredate, que té implantació a tot l’Estat. En aquests moments hi ha 5 persones usuàries d’aquest servei.

D’aquesta manera es posen els mecanismes per a establir vincles d’acompanyament i seguiment a aquestes persones en risc de soledat, de manera presencial i telefònica. La regidora de Polítiques Socials, Mª Àngels Salom, ha volgut agrair a Creu Roja “la seua disponibilitat per a poder ajudar sempre a qui més ho necessita, m’ompli de satisfacció veure com gent molt jove s’implica en el benestar dels nostres majors”.

Des de Creu Roja han establert un equip integrat per una treballadora social, una directora tècnica i una voluntària, que té estudis en emergència sanitària i està realitzant el cicle en Atenció a Persones en Situació de Dependència. “Un grup de professionals de primer nivell que treballen cada dia per fer la vida de la gent més fàcil; i ara, gràcies a aquest servei d’acompanyament podrem cobrir una necessitat per a Albaida” ha explicat Salom, qui no ha volgut oblidar que “també rebem l’ajuda de Càritas i la Policia Local, qui han estat sempre atents de qualsevol mancança i tirant-nos una mà també en aquests temes, fins i tot en períodes festius com el Nadal”.

Per a poder ser usuari o usuària d’aquest projecte s’ha d’acudir als Serveis Socials d’Albaida, en les dependències municipals, on podran informar-se i els posaran en contacte amb l’ONG. A més, des de l’Ajuntament i Creu Roja d’Albaida es fa una crida perquè s’inscriguen més voluntaris i voluntàries per a poder ampliar l’acompanyament i el seguiment. La via de contacte és albaidapresi@cruzroja.es (gestor de correo externo a este diario), i es pot col·laborar a partir dels setze anys amb autorització parental.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.