laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 03
de enero de 2020

GANDIA REDUEIX ELS IMPOSTOS UN 9% DES DE 2016 I NO PUJARÀ L’IBI EN 2020

 

• El Govern municipal impedeix un augment del 3% de la contribució baixant el tipus impositiu pel mateix valor, tal i com ja es va fer en 2018 i 2019.
• L’Ajuntament es compromet a continuar baixant els impostos progressivament en la mesura que la llei ho permeta.
• La reunió de l’alcaldessa amb el nou o la nova titular del Ministeri d’Hisenda serà una de les primeres accions que es faran.

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que Gandia no pujarà l’IBI en 2020, després d’haver estat reduint els impostos un 9% des de 2016.

Cal recordar, que el passat 28 de desembre es va publicar en el BOE l’ordre de la Direcció General de Cadastre de la possible revalorització dels valors cadastrals per a més de 1.000 municipis en tot Espanya i el percentatge aplicable en cada cas. L’actualització és potestativa o obligatòria depenent de cada municipi.

En el cas de Gandia, com a conseqüència del pla d’ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda, és obligat actualitzar els seus valors en tindre una ponència que els remonta a l’any 1997 i, per tant, entra dins d’aquesta actualització del 3% obligatòria.

“Doncs bé, com va passar al 2018 i al 2019, Gandia continuarà impedint que eixe ajust dels valors cadastrals repercutisca en les butxaques de la ciutadania i el mecanisme o la via que tenim per a impedir-ho és rebaixar el tipus impositiu en la mateixa quantitat que puja el valor cadastral per tal d’anul·lar una pujada de l’IBI. Des del govern local no anem a consentir cap nou increment dels impostos associats als bens immobles de la nostra ciutadania”, ha assegurat Gregori.

Tot al contrari, com ja es va fer al final de la legislatura anterior, al llarg d’aquesta s’anirà baixant progressivament la pressió fiscal “en la mesura que la llei ho permeta, fent valdre el compromís electoral que aquest govern va assumir”.

De fet, si fem balanç de la pujada impositiva del govern del Ministeri d’Hisenda de Montoro en 2016, el govern local, dins de la llei, ha aconseguit baixar per dues vegades l’IBI un percentatge que, tot i que modest, de forma acumulada suposa un 2’1%.

D’altra banda, si tenim en compte l’increment de l’IPC, que des de 2016 fins ara no s’ha repercutit (que és del 6’9%), es pot concloure també que, en termes reals, la pressió fiscal de l’IBI s’ha reduït un 9%.

“Amb la previsible formació de govern a Madrid la setmana pròxima, farem tot el possible per a que les mesures de condicionalitat fiscal associades al pla d’ajust puguen permetre un major marge de reducció impositiva, que alleugere de forma notable la butxaca de la ciutadania”. En aquest sentit, ha anunciat que la reunió de l’alcaldessa, Diana Morant, amb el/la titular del Ministeri d’Hisenda serà una de les primeres accions que es faran per a que eixa fita siga una realitat i que els pròxims 3 anys es puga baixar més la pressió fiscal.

Per acabar, l’edil ha assegurat que el departament municipal d’Economia i Hisenda han estat diligents i ja esta tots els mecanismes en marxa per a que enguany l’efecte impositiu siga neutre. De fet, la setmana vinent és molt probable que hi haja un plenari extraordinari on es materialitzaria la rebaixa del tipus impositiu que impedirà la pujada del rebut de l’IBI. I és que ha d’estar publicat i en vigor com a màxim l’1 de març.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.