laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 13
de noviembre de 2019

GANDIA ACULL LA SETENA EDICIÓ DEL CICLE 'BOCADOS DE CINE'

 

• La primera de les jornades serà el 22 de novembre. Es projectarà la pel·lícula "Chocolat" per posteriorment, assistir al Restaurant Fusta.
• La segona jornada, tindrà lloc el 5 de desembre en horari de matí. Es projectarà la pel·lícula "Comer, beber, amar" a les 12.00 hores i després, els alumnes de l'escola del CdT oferiran la seua interpretació dels plats de la pel·lícula a partir de les 14.00 hores.

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha presentat aquest matí la setena edició del cicle 'Bocados de Cine'. Durant la roda de premsa ha estat acompanyat pel regidor delegat de Cultura, Nahuel González; la professora del Campus de Gandia de la UPV i directora de la iniciativa, Lola Teruel; a més de Jesús Alba, director de campus Gandia de la UPV; i Ana Pericàs del restaurant Fusta.

'Bocados de Cine' són unes jornades que uneixen cinema i gastronomia. Una experiència on participen especialistes en narrativa audiovisual i experts cuiners. Els especialistes en cinema analitzen les obres i ajuden a disseccionar la pel·lícula: el seu guió, la seua tècnica cinematogràfica, els personatges i la seua relació amb el món gastronòmic representat. Les pel·lícules seleccionades mostren moments en què un plat, un ingredient, una recepta, una beguda o una tècnica de cuina són protagonistes. En acabar aquesta primera part, els participants assaboreixen i degusten als restaurants adherits a la iniciativa un menú construït amb les escenes vistes en el film, completant així el recorregut de la pantalla la taula.

Entre les novetats de la setena edició, destaca que la iniciativa torna a tenir el CdT de l'Alqueria del Duc com un dels emplaçaments on es realitzarà la interpretació dels plats.

'Bocados de Cine' permet oferir noves ofertes turístiques que uneixen cultura, gastronomia, esports o naturalesa i que desestacionalitzen el turisme durant la temporada baixa a més de promocionar els cuiners locals.

Referent a això, Vicent Mascarell ha destacat que 'Bocados de Cine' uneix tres elements que l'actual executiu ve potenciant des de la passada legislatura. "En primer lloc, entenem que la gestió turística s'alimenta del coneixement gràcies a la col·laboració amb la Universitat i el sector privat. D'altra banda, suposa una aposta pel turisme de qualitat amb productes únics i també perquè es basa en una sinergia entre el turisme i un element transversal com és la gastronomia" "Aquest tipus d'iniciatives sempre tindran la complicitat de l'Ajuntament i creiem que té una potencialitat enorme per desenvolupar un producte únic més enllà de l'àmbit estrictament local".

Nahuel González ha recordat que l'Ajuntament de Gandia col·labora directament en l'organització, oferint la possibilitat de cobrir la part cinematogràfica en una sala perfectament condicionada per a la projecció de pel·lícules: la sala B de Teatre Serrano, igual que els últims anys. "Així, gràcies a la col·laboració del departament de Cultura, podrem gaudir de les pel·lícules, amb la comoditat del nostre teatre i de manera gratuïta per a les persones que assisteixen a les projeccions" va destacar el regidor qui ha afegit que des del consistori es pretén expandir la iniciativa a altres àmbits com la música o la literatura.

Per la seua banda, Jesús Alba, va agrair als departaments de Turisme i Cultura seua implicació i va voler destacar el recorregut del projecte. "Ja són 7 anys d'una iniciativa que uneix el turisme i la comunicació audiovisual. Poden semblar àmbits molt distants però acaben desenvolupant productes que poden ser un atractiu per als que ens visiten fora de la temporada turística" "L'èxit de 'Bocados de Cine' es demostra en què ja s'està intentant copiar en altres punts de país i per al Campus suposa un reconeixement a la feina que es realitza".

Tal com ha explicat Lola Teruel, la primera de les jornades serà el 22 de novembre. Es projectarà la pel·lícula "Chocolat" per posteriorment, assistir al Restaurant Fusta.

La segona jornada, tindrà lloc el 5 de desembre en horari de matí. Es projectarà la pel·lícula "Menjar, beure, estimar" a les 12.00 hores i després, els alumnes de l'escola del CdT oferiran la seua interpretació dels plats de la pel·lícula a partir de les 14.00 hores.

Sobre la participació del CdT, Teruel ha recordat que ja van participar en anteriors edicions i que per als organitzadors suposa un afegit a l'edició d'aquest any i un repte per als alumnes.

Finalment, l'organitzadora ha explicat que els interessats han de realitzar la inscripció prèvia a http://www.bocadosdecine.com/ (página externa a este diario). (ATENCIÓN - Página no SEGURA: No facilite sus datos personales ni económicos) i destacat que la venda d'entrades marxa a bon ritme pel que ha recomanat realitzada com més aviat millor, ja que el sopar i el dinar en el CdT es preparen per a uns 25 comensals.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.