laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 12
de noviembre de 2019

DIJOUS ARRANCA A #FIRAMERCATGANDIA: SALUT I CONSELLS

 

• La quarta de les 9 fires temàtiques obri a les 18 hores i es podrà visitar al Mercat Municipal del Prado, del 14 al 16 de novembre, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

• Està organitzada pels farmacèutics de Gandia, amb el suport del Col·legi de Farmacèutics de València i departament de Comerç, i pretén posar en valor i a l’abast de la ciutadania l’àmplia oferta de serveis destinats a millorar la salut i el benestar, fomentant estils de vida saludables. S’hi oferiran més de 15 serveis d’informació, test i assessorament gratuïts, amb professionals especialitzats.

• Paral·lelament hi hauran més de 20 xarrades i tallers sobre probiòtics, podologia infantil, dermatologia, nutrició, salut articular, sexual, farmàcia veterinària, psicologia...

• 4.900 persones van visitar l’Espai Moda de Fira Mercat Gandia. La valoració del públic és de 8’5 i d’un 9 per part dels expositors. Un nou èxit que supera les expectatives, també pel que fa a vendes.

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez Mendoza, acompanyat dels farmacèutics del comitè organitzador, Cristina Morant i Joaquin Peiró, ha presentat aquest matí una nova edició de Fira Mercat Gandia. La quarta de les 9 fires temàtiques estarà dedicada a la “Salut i Consells” i es desenvoluparà del 14 al 16 de novembre, al Mercat Municipal del Prado. Obrirà dijous de 18 a 21 h. La resta de dies, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Està organitzada pels farmacèutics de Gandia, sota el paraigua del Col·legi de Farmacèutics de València, i el suport del departament de Comerç. Pretén posar a l’abast de la ciutadania l’àmplia oferta de serveis destinats a millorar la salut i el benestar, fomentant estils de vida saludables. “Busquem posar en valor també la tasca professional que realitzen els farmacèutics de Gandia en aspectes que van més enllà de dispensar medicaments. Són una gent molt experta i preparada. De fet, hi participen totes les farmàcies de la ciutat, a més de les del Real i Benirredrà”, ha indicat Martínez.

De nou, s’hi torna a experimentar un canvi radical en la forma d’exposar els productes, els quals no s’hi ordenen per farmàcies, sinó per sectors i tipus de serveis que es presten. Així, s’hi oferiran més de 15 serveis d’informació, test i assessorament gratuïts, amb professionals especialitzats:

- Mesura de tensió, colesterol, ferro, sucre...
- Psicòleg sobre estrès per a dormir (insomni i conseqüències).
- Xicotet mercat d’aliments més adequats per a les malalties més comunes.
- Mostra de diferents categories.
- Dermo-analitzador de les taques en la pell, consells...
- Informació per part de les associacions de familiars de malalts d’Azheimer, Parkinson i Càncer.
- Mostreig venós (varius...)
- Assessorament en nutrició infantil i adulta...
- Fitoteràpia molecular.
- Tòpies de pell en xiquets i adults (mostreig i informació).
- Proves per a determinar l’ull sec (test i recomanació).
- Màquina per a determinar la salut del cavell.
- Productes d’ozó.
- Coaching nutricional (per a determinar desequilibris).
- Prevenció cardiovascular (test de factors de risc...).

Paral·lelament hi hauran més de 20 xarrades i tallers sobre probiòtics, podologia infantil, dermatologia, nutrició, salut articular, sexual, farmàcia veterinària, psicologia...

DIVENDRES 15

- 10:00h Salut bucal. MARIAN ORÓN. Laboratori Vitis.
- 12:00h Nutrició infantil. CAYETANO GARCÍA. Farmacèutic-Nutricionista.
- 12:30h Vacunació de la grip – Calendari de Vacunació. ESTER PIQUER. Farmacèutica MICOF.
- 17:00h Probiòtics. DR. JOSÉ MIGUEL SEGUÍ. Pediatra.
- 18:00h Pell atòpica. ERIKA GONZALO. Farmacèutica del Laboratori Leti.
- 19:00h Problemes en la pell del pacient oncològic. INMACULADA LLACER. Farmacèutica del Laboratori Ozagua.
- 20:00h Podología infantil. MARÍA JOSÉ GARCÍA. Podòloga.
- 21:00h Salut articular. MAVI CAMARELLES. Farmacèutica.

* Tallers (durant tot el dia)
- Problemes de la son. Psicòleg del Laboratori Normon.
- Màquina de mesurament de retorn venós. Laboratori Servier.
- Complementació alimentària. Laboratori Abbott.
- Mercat nutricional.
- Salut sexual.

DISSABTE 15

- 11:00h Taques a la pell: Melasma. DR. JOSEP BERTO. Dermatòleg.
- 12:00h Control de l’estrés. DRA. EMILIA TORMO. Metgessa.
- 12:30h Fitoteràpia de l’estrés. MARIANO OJEDA. Farmacèutic.
- 13:00h Manteniment i disfuncions del sòl pèlvic. ROSA PARREÑO. Matrona.
- 17:00h Cura del pacient enllitat. JOAQUÍN PEIRÓ. Farmacèutic.
- 18:00h Cura del peu diabètic. MARÍA JOSÉ GARCIA. Podòloga.
- 19:00h Farmacia veterinària: com cuidar a la teua mascota. BEATRIZ ROMÁN. Farmacèutica.
- 20:00h Pares negociant amb fills adolescents. AMPARO PEIRÓ. Psicòloga.

“Una programació extraordinària i amplíssima que toca molts aspectes de la salut. Recomanaria la gent que demanés informació en la seua farmàcia o a través de la web i les xarxes de Fira Mercat Gandia”, ha conclòs el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç.

ESPAI MODA: NOU ÈXIT

D’altra banda, Martínez ha fet balanç d’Espai Moda, la fira que es va celebrar del 7 al 9 de novembre passats i a la qual hi van assistir més de 4.900 persones. El 75’24% era de Gandia, la resta de la Safor (17’05%) i un 7’71% de fora de la comarca.

Un èxit de participació, que supera les expectatives inicials, també pel que fa a la satisfacció; Els visitants atorguen una nota de 8’5 (sobre 10), mentre que els expositors li donen a Espai Moda un 9.

Tot i que l’objectiu principal de Fira Mercat Gandia és la promoció, cal dir que el volum de venda directa també ha sigut molt alt.
“Les dades ens encoratgen a seguir treballant en un projecte que hem encetat amb tanta il·lusió”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.