laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia
05 de noviembre de 2019

ADJUDICATS ELS ÚLTIMS HABITATGES DEL COMPLEX DE L'ANTIC BARRI DE SIMANCAS

 

• Amb aquest procés finalitza l'adjudicació dels 104 habitatges propietat del consistori.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i la regidora delegada d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, han comparegut en roda de premsa per informar que el saló de plenaris de l'Ajuntament de Gandia ha acollit aquest matí l'adjudicació de 33 habitatges de protecció pública de propietat municipal en règim de lloguer amb opció a compra a l'antic barri de Simancas, un procés que finalitza d'aquesta manera l'adjudicació dels 104 habitatges que el consistori tenia en propietat.

Aquests habitatges estan derivats de l'actuació de regeneració urbana a l'antic barri de Simancas i han estat destinats a habitatge habitual i permanent.

Tal com ha explicat Diana Morant, les bases reguladores d'aquest procés es van aprovar el 25 de març; i el termini acordat per a la presentació de sol·licituds va finalitzar el 16 de maig. En total es van presentar 147 sol·licituds de les quals 84 van ser admeses i 63 excloses. Aquestes 84 sol·licituds acceptades van ser analitzades per un òrgan de baremació compost per un representant de cada partit polític, un representant del departament d'Intervenció, un representant del departament de Serveis Jurídics, pel cap de Servei d'Actuacions Municipals i per un representant de l'oficina d'Habitatge.

Pel que fa als preus i depenent de les característiques, els habitatges té un preu de compra entre 70.000 i 80.000 euros (sense IVA) i un preu de lloguer, sense IVA que oscil·la entre 230 i 280 euros.

Aquests 33 habitatges se sumen a les 40 en règim de lloguer que l'Ajuntament va atorgar el gener de 2019 després del procés de selecció pertinent.

L'alcaldessa de Gandia ha destacat que aquesta iniciativa es va iniciar fa gairebé una dècada per tal de regenerar la barriada i possibilitar una solució habitacional digna als antics propietaris (41) i a les persones i famílies que posteriorment han sol·licitat algun dels pisos.

"Hui 33 famílies han eixit de l'Ajuntament de Gandia molt contentes però hi ha hagut altres que no ho han fet tant. Hem solucionat 33 situacions a altres tantes famílies però aprofite l'ocasió per a reafirmar el compromís com a administració de continuar treballant amb altres administracions perquè totes les demandes puguen ser ateses en un futur" va afirmar Diana Morant qui ha continuat la seua intervenció agraint la tasca dels tècnics del departament d'Habitatge i Regeneració Urbana de l'Ajuntament de Gandia que van posar en marxa un procediment d'adjudicació "transparent i que ha complert rigorosament l'Ordenança Municipal de l'Habitatge".

ANTECEDENTS:

- El projecte de Simancas va nàixer amb l'objectiu de regenerar una zona degradada de Gandia i de desenvolupar una iniciativa per donar resposta a una necessitat veïnal vital de tindre un espai on viure i conviure.

- El 2010, se signa d'un conveni a tres bandes per declarar Simancas una zona ARU (Àrea de Regeneració Urbana). El projecte suposava una actuació a Simancas que permetria reformar els edificis i canviar-li la cara al barri. Es va realitzar gràcies a una col·laboració a tres bandes en la qual el Ministeri d'Habitatge i la Conselleria es farien càrrec de més del 60%.

- El 2012 es van paralitzar les obres en entrar la constructora encarregada del projecte en concurs de creditors, i el 2016, l'Ajuntament va signar un altre conveni amb la Generalitat que va permetre la finalització del complex Simancas.

CRONOLOGIA:

1.- 21/05/10. La Conselleria d'Habitatge aprova l'Actuació de Renovació Urbana de l'Antic barri de Simancas, de 104 habitatges i la corresponent subvenció.
2.- 02/11/10. S'adjudica l'obra a l'empresa constructora Coesmi.
3.- 09/21/12. La constructora entra en Concurs de Creditors i es paralitzen les obres.
4.- 06/25/14. Represa de les obres.
5.- 09/28/16. Se signa el nou conveni Generalitat-Ajuntament, i s'instrumentalitza la subvenció.
6.- 06/16/17. Es formalitza l'escriptura de finalització de l'obra.
7.- 07/05/18. Lliurament de les claus als 41 propietaris afectats, l'Ajuntament queda com a propietari de 63 habitatges, que anteriorment va adquirir.
8.- 09/07/18. S'inicia el procediment d'adjudicació de 40 habitatges de lloguer de les quals 30 són de l'Antic barri de Simancas, i 10 d'altres edificis, que finalitza el gener de 2019 quan se signen els contractes.
9.- 03/25/19. S'inicia procediment per adjudicar 33 habitatges, en règim de lloguer amb opció compra, que resten de l'Antic barri de Simancas, i hui dimarts, 05/11/19 s'ha celebrat l'acte a l'Ajuntament per resoldre les situacions d'empat entre els possibles adjudicataris.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.