laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 31
de octubre de 2019

GANDIA DEMANA AJUDA A LA DIPUTACIÓ PER A LA RESTAURACIÓ DE LA TORRE DE CAMPANES DE LA SEU COL·LEGIATA

 

• El Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de Gandia, Vicent Pellicer, es reuneix a València amb al Diputat Provincial de Cultura, Xavier Rius.

El Diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va rebre ahir dimecres el Director General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de l’Ajuntament de Gandia. Vicent Pellicer li va informar àmpliament sobre el greu estat en el qual es troba la torre de campanes més emblemàtica de la ciutat.

El pas dels segles i la falta de manteniment han anat deteriorant l’estructura, paraments, escales i mecanismes de les campanes. Així mateix, el rellotge, del qual és responsable l’Ajuntament necessita ser reparat periòdicament. Tots recordem que, fa poc més d’una dècada es va mamprendre la restauració de l’edifici de la Col·legiata però, va quedar pendent el campanar, el qual data de primeries del segle XV amb un afegit en altura de meitat del Segle XVIII.

Des de llavors, l’edifici no ha conegut cap restauració ni tampoc ha tingut un manteniment, per la qual cosa, l’estat de conservació ha arribat a un estat alarmant en la seua estructura interior. La Fundació per a la Restauració de la Col·legiata li va traslladar a Vicent Pellicer de manera oficial la seua preocupació en la qual li sol·licitava la seua intervenció per demanar ajuda institucional per a dur a terme un procés de restauració per fases de l’interior del campanar.

* El Diputat Provincial es va fer ressò de la demanda i en breu, la seua oficina facilitarà tota la informació necessària per a la tramitació de les ajudes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.