laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18
de octubre de 2019

LA VEU DEL “GENI TORTUGA” DE BOLA DE DRAC VISITA GANDIA

 

• El doblador professional, Francesc Fenollosa i Ten, impartirà un taller gratuït de doblatge el pròxim dilluns 21 d’octubre, a les 19 h, a la Casa de la Marquesa.
• Es tracta d’una activitat lúdica, organitzada per la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de l’Agència municipal de Promoció del valencià, Aviva Gandia, amb l’objectiu de reivindicar i normalitzar l’ús de la nostra llengua al sector audiovisual.

El regidor delegat de Normalització Lingüística i de l’Agència de promoció del valencià (Aviva Gandia), Nahuel González, acompanyat del representant de la Plataforma per la Llengua, Manuel Carceller, han presentat aquest matí el Taller de doblatge gratuït que tindrà lloc el pròxim dilluns, 21 d’octubre, a les 19 h, a la Casa de la Marquesa. Estarà impartit pel doblador professional, Francesc Fenollosa i Ten. A tota una generació li sonarà la seua veu, entre altres treballs, perquè era la del “Geni Tortuga” a la popular sèrie de dibuixos animats Bola de Drac, emesa durant molts anys a Canal 9.

“Volem aprendre més de la nostra llengua a través de professionals del doblatge com Francesc. Per això vull agrair l’esforç de la Plataforma per la Llengua en defensa del valencià i per acabar amb la discriminació lingüística que encara patim els valencianoparlants en el nostre dia a dia”. González ha assegurat que s’està col·laborant també amb el Campus de Gandia de la UPV per a la promoció del valencià dins els estudis relacionats amb el camp audiovisual.

Per la seua banda, Carceller ha definit la Plataforma com una “ONG del valencià. A través de la qual realitzem accions molt diverses per tal de promocionar la llengua en diferents àmbits, com ara amb les persones nouvingudes. També activitats de reivindicació del valencià per a la seua normalització en el món audiovisual, en condicions d’igualtat amb altres llengües”.

Al taller, d’una forma lúdica, s’hi doblaran escenes de films en valencià, tal i com es fa ja a molts col·legis i instituts. Per això s’ha fet una crida a la ciutadania a participar-hi. Especialment al professorat, per tal de conèixer l’experiència i traslladar-la després als seus centres. 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.