laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la presentación
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16
de octubre de 2019

VI CURSA CONTRA EL CÀNCER: “JO SÍ SUME. GANDIA CONTRA EL CÀNCER”

 

• La carrera/marxa popular i solidària tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre, a les 11 h, des de la plaça del Prado, amb un recorregut de 5 km. S’hi espera superar la xifra de prop de 5.000 participants de 2018.
• L’AECC València destinarà els beneficis a sufragar beques de doctorat per a joves investigadors oncològics.
• Enguany s’hi atorga, per primera vegada, premis al col·legi i a la comissió fallera que més participants hi sumen.
• Inscripcions: http://runcancer.com/. (página externa a este diario) (ATENCIÓN - Página no SEGURA: No facilite sus datos personales ni económicos).

La regidora delegada d’Esports, Lydia Morant, l’edil delegada de Sanitat, Salubritat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, el president de l’AECC de València, Tomás Trénor, la presidenta de l’AECC Gandia, Maribel Codina, i el director del circuit “RunCáncer” València, Álex Aparicio, han presentat aquest migdia davant els mitjans de comunicació, col·lectius socials, empreses i farmàcies col·laboradores, la VI Cursa contra el Càncer Gandia. La popular prova, de 5 km, tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre, a les 11.00 h, des de la plaça del Prado.

Una cursa que enguany atorga, per primera vegada, premis al col·legi i a la comissió fallera que més participants sumen. Així, esta Cursa és una suma de tot: de les farmàcies, de les empreses i entitats col·laboradores, dels centres educatius, de les Falles de la nostra ciutat. Sense oblidar a totes les persones que, any rere any, s’inscriuen en la prova (prop de 5.000 al 2018), les quals de manera anònima són la seua vertadera ‘ànima màter’.

La Cursa contra el Càncer és una cita ineludible que té la societat gandiana per a aportar el seu granet d’arena i contribuir a la investigació en la lluita contra esta malaltia. Està pensada com una jornada esportiva, festiva i de convivència, la qual facilita la participació de tota la família, de tota la ciutadania. I és que es pot participar corrent, caminant o, fins i tot, col·laborant amb l’adquisició d’un dorsal, encara que després no es participe en la prova en si. D’esta manera, al final qui queda primer és el que menys importa. El més important és eixa onada de solidaritat que es respira.

“Parlem d’una cursa on no es mira la classificació ni el registre de temps; d’una marxa oberta i popular, en la qual tota la recaptació que s’obtinga es destinarà, de manera íntegra, a beques d’investigació oncològica, que és hui en dia l’eix clau per a lluitar contra esta malaltia. Per tant, és essencial continuar treballant per tal d’aconseguir fons per a destinar-los a la investigació, per a poder eradicar esta malaltia d’una vegada per sempre. La lluita contra el càncer ha de ser una prioritat en matèria de salut per als Governs, a través d’inversió en investigació, innovació i en la formació dels professionals que dia a dia s’esforcen per a pal·liar els seus efectes”, ha assegurat Morant.

L’Ajuntament de Gandia, mitjançant l’Àrea de Sanitat i Polítiques Saludables que dirigix la companya Liduvina Gil des de l’anterior legislatura, ha creat una línia de treball conjunta amb la Junta Directiva de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Gandia, la qual està donant els seus fruits. “I, ara, és més necessari que mai reforçar estos llaços d’unió i encetar nous projectes de col·laboració i de futur amb la vostra associació. També és necessari posar en valor el treball altruista i el gran esforç que desenvolupeu a Gandia. Per això, el Govern local i la ciutadania no podem donar-vos l’esquena. Perquè en esta lluita no esteu sols: és una batalla que hem de guanyar entre totes i tots”, ha expressat Gil.

LA CURSA CONTRA EL CÀNCER DE GANDIA TÉ TRES PILARS FONAMENTALS:

1.- L’educació per a la salut i un estil de vida saludable (sense alcohol ni tabac, amb una alimentació equilibrada i una activitat física regular). Així, s’hi ha aplaudit que l’organització haja sabut acomboiar els centres educatius de la nostra ciutat, educant en valors des de la base.

2.- La investigació, la qual va avançant amb l’objectiu de millorar el pronòstic de les persones malaltes i aconseguir que algun dia es convertisca en una malaltia crònica, baixant dràsticament les taxes de mortalitat. “Per això agraim l’esforç i la col·laboració d’empreses i institucions. Fonamental per tal de cobrir costos i les aportacions per la venda de dorsals poder destinar-los a beques de doctorat (21.000 € cadascuna) per a joves investigadors durant 3 anys, prorrogrables a un més. En portem ja 17 i volem crear 4 més”, ha explicat Trénor.

3.- El suport a pacients, sense oblidar als seus familiars, que a vegades patixen, fins i tot, més que el mateix malalt. “Una tasca que no es podria fer sense la col·laboració d’altres col·lectius, empreses i administracions. I d’una ciutat solidària com Gandia”, ha destacat Codina, qui ha anunciat que enguany les persones que no poguen assistir-hi podran seguir-la en directe per Tele Safor.

La Cursa contra el Càncer Gandia és una de les cites més destacades entre les 80 que realitzarà “RunCàncer” València, el circuit solidari més important d’Europa. “Amb un clar missatge de canviar a hàbits de vida saludable… És una sorpresa que cada any sumem gent i col·lectius nous, com ara les Falles i les escoles de Gandia”, ha assegurat Aparicio.

“Són tres motius; tres raons per a no quedar-se a casa, i participar en la festa en la qual s’ha convertit esta causa justa. Estic segura que Gandia, que és una ciutat tremendament solidària, tornarà a respondre i els nostres carrers i les nostres places s’ompliran d’un bon ambient ple de germanor i fraternitat. Novament, és la iniciativa social i associativa la que espenta l’esperit solidari d’una gran ciutat com Gandia. L’espenta d’unes poquetes persones, com la Directiva de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Gandia que, a base de molt de treball callat i contagiant la seua il·lusió, han aconseguit involucrar a moltíssima altra gent i col·lectius de la nostra ciutat. Ara que apleguem a la sisena edició, esta Cursa ja forma un moviment imparable”, ha conclòs Morant.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.