laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16
de octubre de 2019

EL PROGRAMA MUNICIPAL ESCOLES SALUDABLES INCORPORA LA “SALUT PODOLÒGICA ESCOLAR”

 

• Va dirigit a alumnat de primer a quart de primària, les famílies, professorat i públic en general. Permet valorar de manera primerenca signes de patologies i identificar els riscos podològics prevenibles i que afecten al desenvolupament normal dels xiquets i xiquetes.
• El programa consta de diverses fases que es presentaran durat la xarrada oberta “Vigilem el correcte creixement dels nostres xiquets i xiquetes. Claus, recomanacions i tractament en el peu infatil”, a càrrec de la podòloga Estefania Soriano Pellicer.
• Els pares i mares que vullguen assistir-hi poden deixar els seus fills i filles, fins als 8 anys, al servei de ludoteca de la Biblioteca Central. Cal fer una inscripció prèvia (codi QR del cartell), ja que les places són limitades.

La regidora delegada de Sanitat, Salubritat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la podòloga Estefania Soriano Pellicer i de la representant de la Coordinadora d’Ampes de Gandia, Patricia Villena, ha presentat aquest matí el programa “Salut Podològica Escolar”, dins el programa municipal Escoles Saludables Gandia.

“La promoció de la salut s’ha convertit en un aspecte clau per a la millora de la qualitat de vida de les persones. Des de l’Ajuntament de Gandia estem, des de la legislatura passada impulsant projectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones, per això Gandia forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i estem adherits al IV Pla de Salut de la CV i a l’Estratègia de Prevenció i Promoció de la Salut en el Sistema Nacional de Salut”. Som conscients que la infància és l’etapa clau en la vida i en el desenvolupament i adquisició d’hàbits saludables per tal de previndre futures patologies. És per això, que presentem aquest programa”, ha comentat Gil.

El programa “Salut Podològica Escolar” va dirigit a alumnat de 1r a 4t de primària, per a les famílies, professorat i persones en general. I permet valorar de manera primerenca, durant l’etapa de creixement, signes de patologies i identificar els riscos podològics prevenibles mitjançant activitats d’educació per la salut. El programa consta de diverses fases, una d’elles és una enquesta als centres educatius per tal de valorar la situació podològics dels nostres escolars.

“Volem donar una visió global del desenvolupament correcte i possibles variacions no normals per tal de detectar-les. Farem una senzilla i xicoteta enquesta, via Google, amb 8 preguntes molt fàcils per detectar possibles signes de variació en el desenvolupament que no són normals. No ens dóna un diagnòstic ni un tractament, però sí que es fa una cribatge que ens permetrà fer grups d’actuació. A més, a nivell infantil farem tallers per saber, per exemple, el millor calçat, segons el tipus de peu, etc...”, ha explicat Soriano.

També hi haurà lliurament de material per a que els pares puguen fer un primer reconeixement i l’observació d’algun tipus de problema.

Per explicar el programa hi haurà una xarrada oberta que tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre, a les 11.30 h, a la Casa de la Marquesa, a càrrec d’Estefanía Soriano, sota el títol: “Vigilem el correcte creixement dels nostres xiquets i xiquetes. Claus, recomanacions i tractament en el peu infantil”. Els pares i mares que vullguen assistir-hi poden deixar els seus fills i filles, fins als 8 anys, al servei de ludoteca de la Biblioteca Central. Cal fer una inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Finalment, la representant de la Coordinadores d’Ampes de Gandia ha agraït la iniciativa i ha convidat a les mares i pares de Gandia i la Safor a assistir-hi a la xarrada, perquè “som conscients que els peus són una part important del cos i, per tant, és importat que tinguen bona salut”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.