laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia en el aeropuerto
Foto: CSAV/2019
Fuente: Col·legi Santa Ana (Vilallonga)
Valencia 08
de octubre de 2019

DOBRE DOSHLI V BULGARIYA: VIURE-HO ÉS SENTIR-HO!

 

• El Col·legi Santa Ana realitza la seua primera mobilitat amb alumnes a Bulgària dins del programa Erasmus Plus K229.

La primera setmana d’octubre del curs 2019-20 romandrà per sempre en l’arxiu de la memòria de sis dels nostres alumnes, però també del Col·legi Santa Ana. Efectivament, ells han fet història –la nostra modesta història- perquè han estat els primers dels nostres alumnes que han participat en la primera mobilitat del nostre projecte Erasmus K229, d’intercanvi amb altres centres escolars.

Com sabeu, el nostre centre va estat premiat per la Unió Europea pel projecte: “Our Surroundings: Spreading and Sharing o ur Cultural Heritage through the ICTS ”. Una conjunció de l’essència del nostre projecte educatiu: cultura, compromís, relacions humanes, tecnologies i innovació educativa.

Bulgària obria el camí de compartir 7 dies d’experiències amb alumnes d’altres centres educatius també de Polònia i del sud d’Itàlia. Gal·la, Júlia, Mauro, Nacho, Rebeca i Iris van viure l’experiència d’una immersió en un sistema educatiu diferent però també d’un centre escolar molt peculiar, el Col·legi Sports School G. S. Rakovski de Dobrich, una localitat propera al Mar Negre, una bellíssima zona de Bulgària. La peculiaritat d’aquest centre és que es tracta d’una escola esportiva en la què, a més, del currículum oficial, els seus i les seues alumnes, reben una formació esportiva específica en 11 modalitats distintes i que acull a alumnes de les diferents parts del país.

Els nostres alumnes junt als companys d’Itàlia, Polònia i, els amfitrions, Bulgària –acollidors i generosos amfitrions- van participar en activitats esportives, lingüístiques, culturals, gastronòmiques, turístiques, però especialment van viure una poderosa experiència personal que, de ben segur, els ajudarà a caminar a partir d’ara amb altres ulls i que t’obri la ment i el cor. És aquest un dels objectiu intrínsec dels programes

COMUNICACIÓ CURS 2019-2020

Erasmus, la vivència personal i el desenvolupament del llaços humans que perviuran a partir d’aquesta experiència.

L’experiència d’un viatge sempre trasbalsa a una persona, especialment si és el primer viatge, especialment si és un país tan diferent al nostre respecte a la cultura, l’alimentació, els hàbits i els costums. Precisament el nostre projecte pretén bussejar en allò que ens caracteritza i en allò que ens uneix als altres; pretén construir un projecte comú amb la riquesa de la diferència. En la pràctica, tan bé ho van fer els nostres alumnes que, al final del viatge els whatsapps informaven: Estem molt bé, però ningú volem tornar!

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.