laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita
Foto: AyuRòtova/2019
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 08
de octubre de 2019

RÒTOVA ADJUDICA L’ADEQUACIÓ DE LA VIL·LA ROMANA DE LA SORT

 

• Ròtova ha adjudicat a l’empresa Obres Pauet SL l’adequació de la vil·la romana de la Sort. Es pretén realitzar un tancament perimetral del solar, la consolidació i l’estabilització de les estructures, i en definitiva, la museïtzació de la vil·la i la conservació de les restes.

Les dependències visitables estaven destinades a contenir les gerres on s'emmagatzemava el most producte del raïm vendimiat en la finca, el qual es convertia en el vi que en proporcionava riquesa. Les actuacions es completaran amb un panell informatiu amb contingut didàctic explicatiu del funcionament de les restes trobades, tant en format de planimetria com amb dibuixos. Les obres estan dirigides per l'arqueòleg Emili Moscardó.

El solar té una superfície de 1.783 m2 i les actuacions han estat finançades amb les ajudes econòmiques amb destinació a la realització d’inversions financerament sostenibles de la Diputació de València de 2018. El pressupost total de licitació és de 91.462,14 €.

L’alcalde i regidor de Patrimoni, Jordi Puig, ha explicat que «l’objectiu és que puguem conèixer de primera mà una part importantíssima del nostre passat; que els més menuts i la gent que ens visite conega l’estructura d’una vil·la romana sobre el territori. El projecte suposa la suma de diferents reivindicacions; durant molt de temps, la societat civil s’ha mobilitzat demanant-ne la conservació. L’Ajuntament ha donat un nou pas; i ara cal treballar en la divulgació, i treballar en xarxa entre les diferents adminstracions».

Durant les obres de construcció de l’autovia del Morquí, el 2004, i d’una nau industrial, es van descobrir les restes d’una vil·la romana a la partida de la Sort, que va ser parcialment salvada, tot i que va sofrir afeccions per les obres. El projecte es duu a terme en un solar de propietat municipal.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.