laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Punto violeta
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04
de octubre de 2019

ÈXIT DEL TALLER D'AUTODEFENSA ORGANITZAT PE L'ÀREA D'IGUALTAT, DIVERSITAT I POLÍTIQUES INCLUSIVES

 

• El Punt Violeta instal·lat durant la Fira i Festes va esgotar tot el material informatiu.

La passada setmana l'Àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives va realitzar per primera vegada un taller d'autodefensa per a dones, impartit per l'IVAD (Institut Valencià d'Autodefensa), titulat "Gandia, la vostra seguretat. La nostra seguretat". Aquesta formació va estar composta per una jornada de 3 hores, amb una part teòrica i una part pràctica, sent totes dues complementàries.

Per a reforçar l'aprenentatge dels conceptes teòrics, es van dur a terme dinàmiques vivencials, a manera de Role Play, on totes les participants van tindre l'oportunitat d'assajar les eines tractades. La pràctica fou la gran protagonista d'aquesta formació, ja que és on es va treballar després de l'exposició de cada noció teòrica.

Els professionals encarregats de la formació afavoriran en tot moment un clima de confiança i respecte, per a fomentar la participació activa i dinàmica del grup. Aquest taller va resultar molt útil per tal de poder preguntar tots els dubtes i qüestions que giren entorn als abusos sexuals, agressions masclistes, etc.

Des del departament d'Igualtat les professionals, acompanyades per la regidora Juana Navarro, varen repartir un material de conscienciació divers, destacant especialment els gots amb tapa, per tal d'evitar la introducció de substàncies que puguen alterar la presa de decisions, com és el cas de la burundanga. Totes aquestes accions formaren part de la prevenció, emmarcada per a la celebració de la Fira i Festes 2019.

D'altra banda, com no podia ser d'una altra manera, el Punt Violeta fou un punt referent, present a l'entrada del Parc de la Festa els dies 27, 28 i 29, assistint a la ciutadania amb un horari de 00?h a 6?h. Una vegada més, el Consell dels Joves de Gandia, a través del seu voluntariat va estar col·laborant de forma activa al Punt Violeta, repartint diversos materials de conscienciació i informant dels principals punts i telèfons de referència en cas de veure o patir un maltractament o assetjament sexual.

* La Policia Local també va estar present en aquest Punt Violeta, donant seguretat i amb un efecte dissuasiu per a allunyar qualsevol classe de comportament sexista o masclista.

"Podem assegurar que aquestes accions preventives han tingut un gran efecte a la ciutadania, on s'ha assistit a més de 2.000 persones, esgotant-se tot el material que es va oferir" va declarar Juana Navarro.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.