laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 03
de octubre de 2019

OLIVA ACULL UNA JORNADA SOBRE ECONOMIA DEL BÉ COMÚ (EBC) A EMPRESES I AJUNTAMENTS

 

• Diputació i Universitat de València, amb la col·laboració de Divalterra i l'Ajuntament d'Oliva, apropen al territori l'EBC com a alternativa als sistemes econòmics clàssics.

La Biblioteca l’Envic d'Oliva va acollir, el passat 1 d'octubre, una nova sessió de les jornades del cicle sobre emprenedoria i economia social i sostenible, organitzades per la Diputació de València i la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Empresocial, amb la col·laboració de Divalterra.

En aquest cas, la temàtica va ser l'aplicabilitat del model econòmic de l'Economia del Bé Comú (EBC) a empreses i ajuntaments, exposada de la mà de Joan Ramon Sanchis, director de la Càtedra EBC de la Universitat de València, i Miguel Ribera, membre de l'Associació Valenciana de l'Economia del Bé Comú, que van ser presentats per Kino Calafat, regidor d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament d'Oliva, i Fidel Garcia, responsable de desenvolupament local a Divalterra, empresa pública de la Diputació de València.

El públic assistent estava constituït per representants d'empreses, centres formatius i agències de desenvolupament local de municipis de la comarca, convocats per l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de l'Ajuntament d'Oliva.

La jornada, il·lustrada amb experiències reals d'empreses i ajuntaments que han incorporat criteris EBC al seu funcionament, va suscitar un interessant debat sobre la viabilitat de les iniciatives incloses al balanç de l'economia del bé comú, i la necessitat d'un treball de conscienciació per a poder adequar les decisions de treball diari d'empreses i ajuntaments cap a elements inclosos en els models de l'EBC, basats en aspectes com ara la sostenibilitat, la proximitat i la generació de benefici social, i no només econòmic.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.