valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Compromís per Albaida

Fuente:
Compromís per Albaida
Valencia 19
de septiembre de 2019

COMPROMÍS EXIGEIX COMPLIR ELS ACORDS PER A INVESTIR AL PRESIDENT DE LA MANCOMUNITAT DE LA VALL D’ALBAIDA

 

• La formació mostra el seu malestar per la falta de paraula dels socialistes i es pregunta si qui realment pren les dedicions és la Vall ens Uneix i no el PSPV. Demanen respectar els acords establerts i canviar el model de funcionament de la canera cap a una gestió més respectuosa amb els animals i el medi ambient.

Compromís per la Vall d'Albaida es va veure avocat a votar en contra de la candidatura única a la presidència de la Mancomunitat després de constatar que l'acord establert entre la formació i el PSPV no anava a ser respectat per banda dels socialistes.

Des de la formació valencianista, d'esquerres i ecologista s'havia adquirit el compromís per part dels socialistes de reestructurar diferents competències com la canera mancomunal que passaria d'agricultura a medi ambient. Una ordenació de responsabilitats més coherent i que permetria canviar el tarannà de la canera i apropar-se a les reivindicacions històriques de la formació i dels col·lectius ecologistes i animalistes de la comarca, que tantes vegades han reivindicat.

Durant les negociacions prèvies Compromís havia exigit que tot l'acord estigués per escrit, i no només de paraula. Per la banda negociadora dels socialistes s'han donat llargues fins a l'última hora i botant la sorpresa quan en l'últim moment s'ha descobert que el PSPV no complia el que s'havia acordat.

Nico Calabuig, portaveu de Compromís per la Vall d'Albaida, ha mostrat el seu desconcert de com s'han desenvolupat els fets i ha manifestat que "enfront de la situació de bloqueig, creiem que l'única manera de resoldre l'avinentesa és establint noves negociacions i garantir el seu compliment per escrit" a més "l'actitud del senyor Gomar dels últims dies ens fa pensar que ha prioritzat mantindre un pacte amb La Vall ens Uneix per damunt de l'acord amb Compromís, l'únic acord que realment pot garantir la governabilitat de la Mancomunitat".

D'esta manera, Calabuig ha insistit que "Des de Compromís segueix havent voluntat d'acord, però volem claredat, lleialtat i posar-nos mans a l'obra per garantir el millor servei per a la ciutadania" i també "per als animals, cal un replantejament del funcionament de la canera, i la millor solució és fer canvis d'arrel".

* Per tant, des de Compromís continuen apostant pel diàleg i s'espera poder arribar prompte a un acord satisfactori i que totes les parts respecten allò al que s'han compromés.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.