laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 19
de septiembre de 2019

FÉLIX MURCIA: LA REALITAT IMAGINADA

 

• La Casa de la Marquesa inaugura hui dijous, a les 19.30 h, una mostra que recorre la trajectòria professional de l’escenògraf i director artístic, nominat a 12 premis Goya i guardonat en cinc ocasions.
• Esbossos, dibuixos, peces d’atrezzo, així com altres materials ens ajuden a comprendre el procés de creació que, a través de l’ambientació, la decoració o l’escenografia, transforma guions literaris en il·lusions i somnis.
• Incorpora el mític decorat original de “Mujeres al borde de un ataque de nerviós”, de Pedro Almodóvar, el forillo que reprodueix l’Skyline de la Gran Via madrilenya vista des de la terrassa de la protagonista del film.
• S’hi podrà visitar fins el 19 de novembre. Paral·lelament s’hi ha organitzat visites guiades, amb la participació de Murcia, música, projeccions de pel·lícules i col·loquis amb directors com Uribe i Armendáriz, etc...

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’escenògraf i director artístic, Félix Murcia, han presentat aquest matí la mostra que, sota el títol: “FÉLIX MURCIA: La realitat imaginada”, s’inaugura aquesta vesprada, a les 19.30 h, a la Casa de la Marquesa. Amb la participació dels comissaris Gloria Camarero i Joaquín Cánovas i l’autor mateix, qui farà una visita guiada.

L’exposició és un recorregut per la trajectòria professional de Félix Murcia, nominat a 12 premis Goya i guardonat en cinc ocasions. Esbossos, dibuixos, peces d’atrezzo, així com altres materials que ens ajuden a comprendre el procés de creació del director artístic, que, a través de l’ambientació, la decoració o l’escenografia, transforma guions literaris en il·lusions i somnis.

“És una exposició especial, perquè allò que s’hi exposa és el material original de treball. La part prèvia d’una pel·lícula. El disseny de la producció pel que fa a la direcció artística. Som els primers que, partint d’un guió, veiem les possibilitats; amb quins recursos comptem, si se pot rodar en escenaris naturals o hem de construir artificialment tot, etc.”, ha explicat Murcia.

La mostra incorpora el mític decorat original de “Mujeres al borde de un ataque de nerviós”, de Pedro Almodóvar, el forillo que reprodueix l’Skyline de la Gran Via madrilenya vista des de la terrassa de la protagonista del film, interpretada per Carmen Maura.

“Agraïm a Félix Murcia que haja cedit aquest material d’una gran riquesa artística perquè la ciutadania de Gandia puga gaudir-la. Félix és tot un referent del cinema i de la direcció artística amb més de 80 pel·lícules. En definitiva, és també un recorregut per la història del cinema espanyol”, ha destacat González, qui ha recordat que la nova política expositiva del departament de Cultura incorporarà activitats al voltant de cada mostra.

AIXÍ, HI HAURÀ VISITES GUIADES:

- Divendres 4 d’octubre a les 19 h.
- Divendres 8 d’octubre a les 19 h.

VISITA GUIADA AMB ACTUACIÓ MUSICAL AL JARDÍ DE LA MARQUESA:

- Divendres 18 d’octubre. 20.30 h, visita guiada a càrrec de Félix Murcia. 21.30 h, música de cine interpretada per “Sax a four”.

CINEMA - TEATRE SERRANO A LES 19.30 H:

- Dimecres 16 d’octubre: “El rey pasmado. Imanol Uribe (1991). Col·loqui amb Imanol Uribe en acabar la projecció.
- Dijous 17 d’octubre: “Secretos del corazón. Montxo Armendáriz (1997). Col·loqui amb el director en acabar la projecció.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.