laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de Valencia
Valencia 18
de septiembre de 2019

ELS AVANTATGES D’INCORPORAR LA PERSPECTIVA DE GÈNERE AL TURISME, EN LES JORNADES ‘TURISME INTEL·LIGENT’ DEL CAMPUS DE GANDIA UPV

 

• Les jornades són gratuïtes i estan dirigides a professionals, estudiants, administracions i personal investigador en l’àmbit del turisme.

‘Turisme intel·ligent: ocupació i gènere’, és el títol de les segones Jornades de Turisme Intel·ligent que organitza la Universitat Politècnica de València al Campus de Gandia, els dies 25 i 26 de setembre. La inscripció és gratuïta i es pot fer des de la web www.gandia.upv.es. Les jornades estan dirigides a estudiants, professionals, personal investigador, representants d’administracions públiques, empreses i sindicats; es debatrà sobre els avantatges d’incorporar la perspectiva de gènere a la gestió del turisme, sobre els reptes laborals del sector i també sobre la innovació i la tecnologia aplicada a la gestió.

Les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’ s’organitzen amb motiu del Dia Internacional del Turisme, que se celebra el 27 de setembre i que en 2019 tenen el lema: ‘Turisme i Treball: un futur millor per a tots’. La direcció acadèmica del Grau en Turisme i Doble Grau ADE - Turisme del Campus coordina les Jornades, que estan patrocinades per la Càtedra ‘Gandia Turisme Intel·ligent’, impulsada per l’Ajuntament de Gandia a la UPV.

Segons Jesús Alba, director del Campus de Gandia i de la Càtedra ‘Gandia Turisme Intel·ligent’, en les jornades s’analitzarà la situació actual de l’ocupació del sector i les oportunitats que presenta el turisme intel·ligent. ‘Ens centrem en particular en el cas de les dones; segons dades de l’OCDE, les dones representen el 60% de l’ocupació en el sector turístic i tenen un paper prominent en l’emprenedoria turística. Tanmateix, cobren de mitjana un 20- 25% menys que els homes amb qualificacions similar. Per açò a aquesta segona edició de les jornades li hem donat el tema central de ‘Ocupació i gènere. Necessitem noves polítiques per aprofitar el potencial del turisme de crear més i millors llocs de treball i incorporar els avanços tecnològics’.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat que aquesta edició aborde el turisme des d'una perspectiva de gènere que comptarà amb la intervenció de professionals i especialistes en la matèria.

"Encara hi ha moltes barreres en el sector turístic pel fet de ser dona, és important que abordem aquesta problemàtica des de la perspectiva de gènere per trencar aquestes barreres" va declarar Morant qui ha insistit que "hem d'utilitzar el coneixement i les sinergies perquè la gestió turística siga intel·ligent i forme part del projecte de Smart City que estem desenvolupant. Gandia ha de ser una ciutat digital que aplique les noves tecnologies a tots els serveis que es presten i la gestió dels sectors productius per millorar la qualitat de vida de les persones.

Durant la seua intervenció, l'alcaldessa ha destacat que també s'abordaran els objectius 2030 de l'ONU. "Això encaixa perfectament amb la perspectiva local dels objectius 2030 que volem impulsar des de Gandia" i va finalitzar la seua intervenció convidant als actors de la ciutat perquè participen en una jornada que ha qualificat de "única en aquest àmbit".

‘El futur del turisme i les competències professionals clau’ és el títol de la conferència inaugural, impartida per Raquel Huete, professora de la Universitat d’Alacant i exdirectora general de turisme de la Generalitat Valenciana, de 2016 a 2018. Beatriz Hernández, representant d’Intel·ligència Turística de la Generalitat Valenciana, ofereix la conferència de cloenda, titulada ‘La intel·ligència turística aplicada al Turisme de la Comunitat Valenciana’.

CONFERÈNCIES, TAULES REDONES, TALLERS FORMATIUS

El programa de les jornades inclou diverses conferències, taules redones i tallers formatius. Virginia Vega Carrero, professora i vicerectora de la UPV, realitzarà una intervenció sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua relació amb el turisme i la igualtat; per la seua banda, Pau Alonso-Monasterio, professora i investigadora de la UPV, reflexionarà sobre la perspectiva de gènere en el Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED). El dijous 26 de setembre, la professora del Grau en Turisme UPV, Lourdes Canós, parlarà de les ‘Habilitats directives de les dones en el sector turístic’. El mateix dia, l’empresària Celia Romero impartirà una xarrada sobre el paper de la intel·ligència emocional en una Destinació Turística Intel·ligent.

El programa inclou taules redones sobre ‘Bones experiències del sector’; ‘Innovació i Smart Cities’, i ‘Reptes laborals actuals del Turisme’, que facilitaran el debat entre empreses, professionals, administracions i sindicats. També hi haurà una presentació d’Startups del sector turístic, on personal emprenedor donarà a conèixer les seues propostes.

Els tallers formatius pràctics s’imparteixen dimecres a les 17.30h, i es pot triar entre ‘Implantació de plans d’igualtat en empreses turístiques’; ‘Els reptes de l’empresa intel·ligent’; ‘Internet of Things per a PIME’; ‘Design Sprint i els seus beneficis per al teu negoci’ i ‘Generar contingut per a xarxes socials’.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.