laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuRòtova/2019
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 16
de septiembre de 2019

RETROBEM’ TAMBÉ DEIXA LA SEUA PETJADA EN RÒTOVA

 

• El passat dissabte 14 de setembre de 2019, Ròtova va rebre la visita dels membres de l'associació La Vihuela, que van actuar per primera vegada en la localitat i també en la comarca de la Safor. La jornada es va realitzar amb motiu de l’actuació “mostra de folklore” en el marc del projecte “Retrobem” de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

La visita es va allargar tot el dia: al matí es va realitzar una visita guiada pel monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Per la vesprada, es va celebrar l'esperada actuació de dansa i música. Ja aplegada la nit es va gaudir d'un sopar de coques de dacsa per a tancar la jornada.

L'actuació es va celebrar a les 20.30 h a la Nau Polivalent de Ròtova, un canvi de ubicació d’última hora degut a les inclemències meteorològiques. La mostra va comptar amb diverses estructures coreogràfiques, entre elles, una Jota de Cinquens (Beniflà, la Safor), Una de tres (Bèlgida, la Vall d'Albaida) i la Jota Lliure (Ròtova, la Safor) amb la qual es va tancar l'actuació incloent la participació del públic.

Tal i com explica Gustavo Morant, el regidor de cultura de Ròtova, “aquesta jornada de convivència i mostra de folklore amb el grup la Vihuela és un bonic exemple de la forma en la qual cal entendre la cultura als nostres pobles, amb la gent i per a la gent” “i sense oblidar-nos de la importància que té per a tots però especialment per les generacions més joves, el fet de posar-los a l’abast les manifestacions culturals més seues, del seu territori.” “Des de l’ajuntanent de Ròtova no podem més que agrair a gran predisposició i iniciativa del col·lectiu la Vihuela i com no per haver triat Ròtova com a seu d’aquest esdeveniment”.

* L'esdeveniment va tindre un gran èxit i el veïnat i públic en general van gaudir de la proposta.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.