laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Associació la Vihuela
Foto: AyuRòtova/2019
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 13
de septiembre de 2019

L’ ASSOCIACIÓ LA VIHUELA VISITA RÒTOVA I LA SAFOR PER PRIMERA VEGADA

 

• En el programa s’interpretaran melodies de jota saforenques, com el cas de Beniflà, Almoines, Vilallonga, Palma de Gandia, Beniopa i Ròtova.
• Aquest dissabte 14 de setembre de 2019, Ròtova acull una mostra de folklore, dins del programa 'Retrobem la nostra música', amb la visita de l'associació La Vihuela.
• A les 20:30h en la Nau Polivalent de Ròtova es podrà gaudir d'un espectacle de dansa i música per part d'un equip que actua per primera vegada a la comarca de la Safor.

L’actuació recull manifestacions de la comarca i d’arreu del territori valencià. I és que es conserven melodies de jota saforenques, com el cas de Beniflà, Almoines, Vilallonga, Palma de Gandia, Beniopa i Ròtova.

La Vihuela està formada per un grup de persones que tenen com a objectiu promoure i estudiar la cultura i etnografia valencianes. Dedica especial interés en la recuperació de cants, balls i danses tradicionals pròpies del territori valencià sota la direcció de "Fermin Pardo", un dels principals experts en música tradicional valenciana.

Al llarg de la seua trajectòria ha fet un extens treball de recopilació del folklore per tot el territori valencià. Així mateix ha estudiat molts vessants de la cultura tradicional com ara la indumentària, les festes, l’arquitectura, la religiositat popular, etc.

La indumentària tradicional també és un dels camps en els quals La Vihuela centra la seua atenció, amb l’estudi de peces antigues o per mitjà de diferents fonts com són documents escrits, ex-vots o fins i tot fotografies. Juntament amb la fi investigadora de l’associació, destaca d’altra banda la divulgativa a través de mostres de balls, exposicions etc., en la qual s’intenta aplicar l’obtingut en el treball realitzat.

* L’activitat està coorganitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Ròtova i per La Vihuela, i compta amb una ajuda de la Diputació de València.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.