@ laveudegandia.com / laveudelasafor.com


Gracias por leer este su diario


Fuente: Equipo de redacción (laveudegandia.com, laveudelasafor.com)
Horario de redacción: de lunes a viernes, de 7 a 19:30 horas
Ordenación noticias: por fecha (de más a menos reciente)
  

  BREVES - LA SAFOR / LA VALLDIGNA / LA  MARINA

5 de diciembre de 2023

 

Esperando noticias del día...

4 de diciembre de 2023

LA DGT PREVÉ CERCA DE 1.422.000 DESPLAZAMIENTOS DE LARGO RECORRIDO EN LAS CARRETERAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

- Las medidas de regulación, ordenación y vigilancia del tráfico se iniciarán el martes, 5 de diciembre las 15:00hs hasta las 24.00hs del domingo, 10 de diciembre.
- La delegada del Gobierno hace un llamamiento a los conductores para que extremen la precauciones y respeten la normativa de circulación.
- La Dirección General de Tráfico prevé un total de 1.421.606 desplazamientos de largo recorrido en el área de influencia de la Comunitat Valenciana, el 13% del total nacional, durante la operación especial Puente de diciembre. La Comunitat Valenciana es destinataria de gran parte del tráfico turístico que procede de Madrid y provincias aledañas del centro de la península. En la operación especial de tráfico, las medidas de regulación, ordenación y vigilancia del tráfico se iniciarán el martes, 5 de diciembre, a las 15:00hs hasta la medianoche del domingo, 10 de diciembre.

ALEJANDRO MARTÍNEZ I MARTA GARCÍA, MILLORS ESPORTISTES DEL 2023 A LA 45 GALA DE L´ESPORT

- L´esdeveniment va tenir lloc dissabte passat al Teatre Serrano i va comptar amb la presència de 40 clubs esportius de la ciutat.
- Alejandro Martínez Chorro, pistard de la Penya Ciclista Beniopa i guanyador de l´any passat, va tornar a emportar-se el Premi al Millor Esportista Masculí. Aquest any, el jove va aconseguir la medalla de plata al quilòmetre contrarellotge del Campionat Mundial de Ciclisme a Pista celebrat a Grenchen (Suïssa).
- Pel que fa a la categoria femenina, el Premi a la Millor Esportista de 2023 va ser per a Marta García López que, al llarg de l´any, ha aconseguit 7 victòries i 12 podis en diverses competicions internacionals, convertint-se, a més, en la campiona mundial de Formula 1 Academy.

ÈXIT DE PÚBLIC EN LA II FIRA DE MUNTANYA DE LA SAFOR

L’esdeveniment, organitzat per la regidoria de Medi Ambient i el Centre Excursionista de Gandia, va reunir centenars de visitants al voltant de les més de 50 activitats programades per a promoure el món de la muntanya, des d’un punt de vista esportiu, paisatgístic, cultural o verd.

ARRANCA EL 6 È CONSELL DE LA INFÀNCIA DE GANDIA

Es va constituir dissabte amb un Plenari infantil on els 30 xiquets i xiquets representants van preguntar l’alcalde sobre diferents temes que els preocupen.

1 de diciembre de 2023

GANDIA PRESENTA L´ESCOLETA DE NADAL PER FOMENTAR LA CONCILIACIÓ LABORAL I FAMILIAR

La iniciativa tindrà lloc del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener a diferents centres educatius de la ciutat. L´Ajuntament de Gandia, des de la regidoria d´Igualtat i amb la col·laboració de la regidoria d´Educació, posa en marxa l´Escoleta de Nadal. Es tracta d´un projecte que s´ha subvencionat gràcies al Pla Corresponsables de l´Estat, i té com a objectiu fomentar la conciliació laboral i familiar de la ciutadania durant aquestes dates on els més menuts de la casa gaudeixen de les vacances de Nadal.

GANDIA AUGMENTA LA PRESÈNCIA POLICIAL PER REFORÇAR LA SEGURETAT CIUTADANA PER NADAL

Gandia reforça la seguretat ciutadana amb l´augment de la presència policial durant l´època nadalenca. Així ho ha explicat la regidora Seguretat Ciutadana, Lydia Morant després de la celebració de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest matí i on s´ha acordat el Dispositiu de Seguretat de Nadal que s´inicia hui.

30 de noviembre de 2023

EL MINISTERIO DE IGUALDAD CONDENA UN NUEVO ASESINATO POR VIOLENCIA DE GÉNERO EN VALENCIA

Se trata de una mujer de 34 años asesinada presuntamente por su expareja el pasado 29 de noviembre. La víctima tenía dos hijas menores de edad. Existían denuncias previas por violencia de género contra el presunto agresor. Con la confirmación de este caso el número de mujeres asesinadas por violencia de género en España asciende a 54 en 2023 y a 1.239 desde 2003, cuando se empezaron a recopilar datos. Asimismo, el número de personas menores de edad huérfanos o huérfanas por violencia de género asciende a 55 en este 2023 y a 432 huérfanos desde el 2013, cuando comenzó el recuento de estas cifras.

RÒTOVA OBRI EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ PER A L’ESCOLETA DE NADAL 2023/24

El període d’inscripció per a l’Escoleta de Nadal 2023/24 a Ròtova serà de l’1 al 15 de desembre. Aquelles persones interessades hauran d’emplenar un full d’inscripció disponible a l’Ajuntament i entregar-lo allí mateix. En cas que es supere la previsió de places, es tindran en compte els següents requisits i amb el següent ordre:
- Estar empadronat/ada en el municipi de Ròtova.
- Que el pare/mare/tutor o tutora estiguen en actiu.
- Pertànyer a una família monoparental.

L’ALUMNAT DE GANDIA CELEBRA EL DIA DE LA CIUTAT EDUCADORA 2023

Organitzat pel departament d’Educació, enguany el lema era ‘La cultura, font de creació i aprenentatges a la ciutat educadora’, amb l’objectiu de valorar la multiculturalitat que hi ha a la ciutat i l´enriquiment que aquesta suposa per a la societat local, així com conèixer, respectar i donar visibilitat a les diferents tradicions. S’ha iniciat amb una festa multicultural al jardí de la Casa de la Marquesa, des d’on ha partit una marxa fins a la plaça Major; l’alumnat hi ha compartit la cultura triada a l’aula i ha mostrat el que ha aprés en classe.

PRIETO ES COMPROMET EN LA GALA FAES A DONAR UN IMPULS COMARCAL A LES INFRAESTRUCTURES I LES INVERSIONS

L´Aula Magna del Campus de la UPVG va acollir ahir la XXIII edició de la Gala FAES, un esdeveniment empresarial destinat a reivindicar el treball que fa el sector empresarial a la comarca. La Gala va comptar amb la presència de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la presidenta de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Eva Blasco; la Secretaria Provincial de la CEV, Teresa Luengo; el president de FAES, Juan Pablo Tur; així com altres representants polítics, empresarials i del teixit social de tota la comarca.

EL PARTIDO POPULAR DE GANDIA ARRANCA SU CICLO DE "CHARLAS POPULARES"

La actividad del Partido Popular de Ganda sigue activa con la puesta en marcha de un nuevo ciclo de "charlas populares" para tratar temas de la actualidad política nacional y autonómica.
El primero de estos coloquios estará a cargo del Diputado Nacional del Partido Popular en el Congreso de los Diputados, ex Conseller de Justicia y Magistrado, Fernando de Rosa, para tratar aspectos de la ley de amnistía presentada por el PSOE de Pedro Sánchez, su inconstitucionalidad y la quiebra del principio de igualdad entre todos los españoles.

29 de noviembre de 2023


Momento de la inauguración - Foto: AyuXeraco/2023

L’AJUNTAMENT DE XERACO INAUGURA UN PARC INFANTIL A L’ESCOLETA LA PAPALLONA

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, acompanyat per la diputada de carreteres, Reme Mazzolari, i membres de la corporació municipal, han inaugurat un parc infantil situat a l’escoleta infantil La Papallona. Aquesta ha sigut subvencionada amb 35.000 euros per la Diputació de València i el cost total ha sigut de 55.469, 28 euros. L’objectiu principal de l’obra era crear un espai més per als xiquets i xiquetes assistents i aumentar la seua seguretat.

GANDIA ANUNCIA UN REFORÇ DE PERSONAL I RECURSOS PER AL COS POLICIAL EN EL DIA DE LA POLICIA LOCAL

Des de començament del 2023 els agents han realitzat prop de 6.000 intervencions de les quals un 33% són de caràcter humanitari. La plaça Major ha acollit aquest migdia la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on s´han premiat i reconegut diferents efectius del cos policial per la seua tasca.

ARRANCA LA PROGRAMACIÓ DE NADAL A GANDIA

L´acte d´encesa de llums tindrà lloc aquest divendres a les 18.00 hores en la plaça del Prado. Amb un total de 78 activitats repartides entre els diferents barris de la ciutat, la programació arrancarà aquest divendres, 1 de desembre, amb l´encesa de les llums de Nadal que tindrà lloc en la plaça del Prado a les 18 hores. Després, hi haurà un concert de Dani Miquel dedicat als més xicotets.

28 de noviembre de 2023

CRUZ ROJA REVELA QUE EL 66% DE LAS PERSONAS SIN HOGAR TENÍAN TRABAJO Y VIVIENDA

- El 53% de las personas sin hogar atendidas por la Organización Humanitaria han nacido en España, y aumentan los casos de mujeres.
- Las experiencias de discriminación entre las personas sin hogar son destacadas en el estudio, evidenciando que ocho de cada diez personas sin hogar la han sufrido y que muy pocas la denuncian.
- Que el consumo de alcohol de personas sin hogar es inferior al de la población general es una de las conclusiones que rompen con mitos de este colectivo.

LA GUIA MACMA: ESDEVENIMENTS MENSUALS DE LA MARINA ALTA - DESEMBRE/2023

* Accedir a la guia: https://macma.org/cultura/guia-macma (pàgina externa a aquest diari).

ARRIBA A GANDIA LA 30 EDICIÓ DE LA CURSA A PEU DEL RAVAL

Se celebrarà el pròxim 6 de desembre. La prova tindrà tres modalitats: una per als adults, una altra per als xiquets i una última per als participants de la Fundació Espurna.

EL CONSELL CUBRE CUATRO PLAZAS VACANTES EN NOTARÍAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

El Pleno del Consell ha aprobado el decreto por el que se nombra a cuatro profesionales para proveer notarías vacantes en la Comunitat Valenciana. Se trata de Andrés Lois Bermejo, que cubre la vacante existente en Novelda; Fausto José Revert García, que ejercerá en Ontinyent; Irene Laura Ramírez Feijoo, con destino en Nules; y Vicente Antonio Luengo Lloret, que provee la plaza de Xeraco.

EL CONSELL COLABORA CON À PUNT MÈDIA EN LA PROMOCIÓN TURÍSTICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA A TRAVÉS DE NUEVOS CONTENIDOS AUDIOVISUALES

Turisme Comunitat Valenciana destina 300.000 euros para apoyar la creación y difusión de documentales de rutas turísticas y sobre su patrimonio cultural. ‘Xino xano’ y ‘Buscant els Borja’ son los contenidos impulsados a través de este acuerdo.

27 de noviembre de 2023

COMMEMORACIÓ DEL 25N A RÒTOVA

Amb motiu del 25N a Ròtova, el divendres passat dedicàrem el matí a fer un acte commemoratiu en col·laboració amb el CRA Alfauir-Ròtova (Aulari de Ròtova). Els xiquets i xiquetes van realitzar un mural al pati i després van acudir a la plaça Major del poble, on van llegir el manifest i van fer una coreografia al ritme de la cançó “Espremedors” de La Fúmiga. En paraules de la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Antònia Paredes: "l’objectiu és eliminar del calendari la commemoració d’aquest dia perquè s’haja erradicat definitivament la violència masclista".

L´AJUNTAMENT I RADIO TAXI GANDIA ACORDEN AMPLIAR L´OFERTA DISPONIBLE

El 2024, l´empresa sumarà set vehicles als 27 que ja té i, durant les èpoques amb més turistes, hi haurà 59 cotxes disponibles.

24 de noviembre de 2023

GANDIA S´UNEIX A LA LLUITA CONTRA LA XACRA SOCIAL DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La plaça Major de Gandia ha acollit a les 12 hores de hui, 24 de novembre, la lectura d´un manifest amb motiu del Dia Internacional en contra de la Violència de Gènere, que es commemora demà, dissabte 25 de novembre. Abans del discurs, s´ha guardat un minut de silenci per les víctimes que aquesta xacra social ha deixat al seu pas durant 2023. Enguany, l´escriptora Adriana Serlik, ha sigut l´encarregada de manifestar, entre altres coses, "la condemna absoluta als maltractadors, que són el màxim exponent del masclisme i no tenen cabuda en esta societat".


Moment del lliurament de la recaptació - Foto: Álex Oltra/2023

GANDIA: RECAPTACIÓ SOLIDÀRIA TARDOR LITERÀRIA

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de la Safor, l'Associació Espanyola contra el Càncer de Gandia i l'Associació Parkinson Gandia Safor, van rebre un total de 1.417 euros que les entitats incorporen als seus fons per continuar fent la seua activitat diària d'ajuda a les persones afectades per aquestes malalties i van agrair la solidaritat de tots els participants en aquesta iniciativa.

L' AJUNTAMENT DE GANDIA ADQUIREIX EL LOCAL QUE ALLOTJARÀ EL FUTUR MUSEU DE LA SETMANA SANTA

La Setmana Santa ja té un local per al futur Museu. Després de finalitzar el procés per adquirir un immoble que pogués albergar la instal·lació, es va presentar una oferta que complia les característiques que se sol·licitaven al plec de condicions redactat pel consistori i que, prèviament, havien estat acordades amb la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa com eren tenir un mínim de planta de 1.000 metres quadrats; un espai cèntric i accessible amb facilitats per a l´;entrada i l´eixida de les imatges, i proper a l´inici de l´itinerari de la processó de Divendres Sant; a més d´una alçada mínima de 8 metres per evitar que es facen malbé les obres d´imatgeria durant els seus trasllats.

ARRANCA LA 25 EDICIÓ DE LES FESTES DE SANT NICOLAU AL GRAU DE GANDIA

El programa comença hui a les 21 h amb la nit d´albades i acabarà el pròxim 6 de desembre, dia gran de la setmana de celebracions.

TERMINI PER PRESENTAR LES SOL·LICITUDS DE TARGETA DE RESIDENTS DE ZONA BLAVA

El Departament de Trànsit i Mobilitat informa que a partir del dilluns 27 de novembre s'obrirà el termini per presentar les sol·licituds de targeta de residents de zona blava. Les persones interessades en obtenir aquesta targeta tindran de termini per cursar la petició fins al dia 12 de desembre. Finalitzat el període i una vegada comprovat que els interessats estiguen al corrent en les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Gandia, seran atorgades les targetes atenent l'ordre d'entrada al Registre General - Seu Electrònica Ajuntament de Gandia.

23 de noviembre de 2023

GANDIA INICIA ELS TRÀMITS PER GENERAR UNA NOVA ZONA D´OPORTUNITATS A SANTA ANNA

L´actuació permetrà la creació d´una nova zona de 30.000 metres quadrats on s´instal·laran comerços i un bulevard arbrat que suposarà la nova entrada Nord de la barriada. S´informa que la previsió d´obertura del Palau de Justícia es preveu en l´abril segons han informat des de la Conselleria. La intervenció a la zona contempla la posada en marxa de prop de 200 places d´estacionament.

22 de noviembre de 2023

LA INTERCULTURALITAT CENTRARÀ EL DIA DE LA CIUTAT EDUCADORA DE GANDIA DE 2023

Tindrà lloc dijous que ve, 30 de novembre, amb una festa multicultural al jardí de la Casa de la Marquesa a partir de les 9.30 hores. El departament d’Educació repartirà als centres i les biblioteques el llibre ‘La reunió secreta del gran Consell del Pensament’, escrit per Pura María García i il·lustrat per Paula Bertó a partir de textos i dibuixos de l’alumnat que va participar l’any passat.

LA SOCIÒLOGA LIDIA PUIGVERT PARLA A GANDIA SOBRE LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La conferència, que tindrà lloc dimecres 29 de novembre a las 18:30 hores a la seu de la Universitat de València a Gandia i s’emmarca dintre de la programació preparada per la Universitat de València per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

GANDIA CELEBRARÀ UNA NOVA REUNIÓ DEL FÒRUM ECONÒMIC I SOCIAL DILLUNS QUE VE

La trobada, on està prevista la participació de representants empresarials, sindicals i portaveus de les forces polítiques representades a l´Ajuntament, té com a objectiu abordar les línies mestres dels pressupostos de Gandia del pròxim any així com les esmenes que com a ciutat es presenten de manera conjunta els grups parlamentaris de les Corts Valencianes.

GANDIA LICITA LES OBRES D´AMPLIACIÓ DEL PAVELLÓ D´HALTEROFÍLIA PER MÉS DE 200.000 €

Es tracta de l´ampliació de la zona d´entrenament i competició del pavelló d´halterofília situat al poliesportiu municipal. L´obra suposarà una inversió de 213.563,75 euros i el termini previst d´execució és de cinc mesos. L´inici i el transcurs d´obres es coordinarà amb els clubs perquè interferisca el mínim possible en els seus entrenaments o competicions.

COMENÇA LA TEMPORADA DE CONCERTS DEL CICLE JAZZDIJOUS A LA CASA DE LA MARQUESA

Amb l’actuació del grup The Prototype Organ Trio Aquest dijous tindrà lloc a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, la primera de les actuacions de la temporada del cicle Jazzdijous, que organitza el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, amb l’actuació del grup The Prototype Organ Trio.

21 de noviembre de 2023

GANDIA INICIA LA LICITACIÓ DE LES OBRES DEL CAMPANAR DE LA SEU COL·LEGIATA

S´espera que els treballs comencen el primer semestre del 2024, i que un cop finalitzades atraguen més visitants al centre de Gandia i, per tant, dinamitzen l´economia.

EL SECTOR DE LES REFORMES ARRIBA A FIRA MERCAT GANDIA

L´esdeveniment es celebrarà este cap de setmana i comptarà amb 14 estands de negocis especialitzats en diferents parts del sector. L´Ajuntament de Gandia presenta la pròxima Fira Mercat, que se celebrarà entre el 24 i el 25 de novembre i tindrà lloc al mercat municipal del Prado, de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores.

20 de noviembre de 2023


Foto de familia tras la celebración - Foto: AyuAlqueriadelaComtessa/2023

EL CLUB DE CICLISME BAUTXOS L’ALQUERIA CELEBRA EL SEU 25 ANIVERSARI

El Club de Ciclisme Bautxos l’Alqueria va complir el passat dia 19 de novembre el seu 25 aniversari. El club que actualment compta amb 26 socis és un dels més actius del municipi des de que es va fundar en 1998.

GANDIA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA I L´ADOLESCÈNCIA

La plaça Major de Gandia ha acollit aquest migdia la lectura d´un manifest amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància i l´Adolescència, que se celebra hui, dilluns 20 de novembre. Enguany, han sigut 26 els xiquets i les xiquetes que, com a membres del Consell de la Infància local, s´han encarregat de llegir el text. Entre altres coses, el discurs d´aquest acte organitzat per l´Àrea d´Infància de la ciutat, ha recalcat el seu dret a «créixer en un entorn segur i ple d´oportunitats», així com a «expressar les seues idees, ser escoltats i tindre una vida plena d´amor i aprenentatge».

RALLY CLÁSICOS TERRITORIO BORGIA

Gandia va acollir dissabte passat la segona edició del 'Rally Clásicos Territorio Borgia'. Una prova on van participar prop de 30 vehicles que van haver de recórrer aproximadament 250 quilòmetres circulant per 39 municipis de València i Alacant en un recorregut complex. Els equips van recórrer els 10 trams cronometrats preparats per l'organització sense incidents i la classificació va estar molt disputada en tot moment. Cal recordar que aquest ral·li és puntuable per al Trofeu de Regularitat de la Comunitat Valenciana.

GANDIA CELEBRA AQUEST CAP DE SETMANA LA II FIRA DEL MOTOR D´OCASIÓ

La II Fira del Motor d´Ocasió que se celebrarà a la platja els dies 24, 25 i 26 de novembre, concretament a passeig Marítim al tram comprés entre els carrers Navegant i Cullera. En aquesta segona edició hi participaran 12 concessionaris que exposaran més de 200 vehicles que s´adapten a totes les necessitats i on els assistents podran trobar preus molt competitius.

LLIURAMENT PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA

El Teatre Serrano de Gandia va acollir aquest dissabte la festa de les lletres gandianes amb els lliuraments dels Premis literaris Ciutat de Gandia, considerats un dels guardons més importants i prestigiosos en la nostra llengua. Així, Eduard Olesti, per 'Un cowboy crepuscular' va recollir el guardó com guanyador del LX PREMI AUSIÀS MARCH DE POESIA. Per la seua banda, Laia Fàbregas, amb "El silenci dels astronautes", va arreplegar el XLV PREMI JOANOT MARTORELL DE NARRATIVA. A més, tal com ja es va anunciar, l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB) va concedir el premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària a Josep Piera.

17 de noviembre de 2023


Momento de la inauguración - Foto: DGobCV/2023

BERNABÉ: “EL GOBIERNO RESPONDE A UNA REIVINDICACIÓN HISTÓRICA DE LA CIUDADANÍA DE OLIVA”

La Conexión Sur “disminuye el tráfico que atraviesa la ciudad e incrementa la seguridad vial y la calidad de vida de las vecinas y vecinos”, ha dicho la delegada. ? El Ministerio de Transportes. Movilidad y Agenda Urbana ha destinado a esta obra cerca de 36M€, “una de las mayores inversiones del Gobierno en la Safor”. La delegada del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha señalado que con la puesta en servicio de la Conexión Sur de Oliva “el Gobierno responde a una reivindicación histórica de las ciudadanas y ciudadanos de la ciudad”. Esta carretera, ha añadido la delegada, “disminuirá el tráfico que atraviesa Oliva, especialmente de vehículos pesados. Así, se incrementa la seguridad vial y la calidad de vida de las vecinas y vecinos”.

EL DOGV PUBLICA EL CALENDARIO DE APERTURA DE ESTABLECIMIENTOS COMERCIALES EN DOMINGOS Y FESTIVOS PARA 2024

Los días que abrirán los comercios serán el 7 de enero, 29 de marzo, 31 de marzo, 24 de junio, 7 de julio, 12 de octubre, 1 de diciembre, 6 de diciembre, 15 de diciembre, 22 de diciembre y 29 de diciembre. Los establecimientos comerciales fijarán libremente los horarios de apertura y deberán informar al público.

EL PLA RESPECTE ABORDA LA SUBSTITUCIÓ DE MÉS DE 450 LLUMINÀRIES PER MILLORAR L´EFICIÈNCIA I LA IL·LUMINACIÓ

Dins de les actuacions previstes al Pla Respecte, des de hui i durant els pròxims dos mesos, l´empresa encarregada del subministrament energètic de Gandia inicia la substitució d´un total de 457 lluminàries. Aquesta intervenció suposa la tercera fase de la substitució progressiva de més de 5.008 punts de llum de la ciutat que així veuran millorat el seu rendiment. En concret, se substitueixen projectors LED de potències compreses entre 40 i 80 W per projectors LED de potències compreses entre 20 i 60 W.

EL PALAU DUCAL DE GANDIA ACULL LA GALA DEL COMERÇ LOCAL 2023

L´esdeveniment posa en valor el treball i la trajectòria dels negocis del centre històric de la ciutat. Anit el Palau Ducal dels Borja va acollir la Gala del Comerç Local 2023, que, organitzada pel Centre Històric Comercial de Gandia amb el suport de l´àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Industria i Innovació de l´Ajuntament, té com a objectiu posar en valor el treball de les diferents empreses del nucli antic de la localitat.

IV CONGRÉS DE L'ASSOCIACIÓ DEL BONSAI ESPANYOL

L'Espai Baladre acull des de hui fins diumenge que ve el IV Congrés de l'Associació del Bonsai espanyol (ABEAEB). Un cap de setmana ple d'activitats que comptarà amb la presència de mestres internacionals com Naoiki Maeoka (Japó), Marcelo Michelotti (Itàlia) o Nacho Marín (Veneçuela) entre molts d'altres. Demostracions, concurs de joves talents, entrega de premis, conferències o exhibicions, amés d'una gran exposició d'arbres són algunes de les iniciatives que s'han programat des de l'Associació del Bonsai espanyol.

EL PLA D´HUMANITZACIÓ DE PLACES I CARRERS ABORDA UNA NOVA ACTUACIÓ AL CARRER NAVEGANT

Dins del Pla d´humanització de places i carrers, l´Ajuntament de Gandia iniciarà dilluns que ve les obres previstes al carrer Navegant al tram comprés entre els carrers Legazpi i Mallorca. El pressupost de la intervenció és de 183.888,93 € i el termini d´execució serà d´aproximadament tres mesos i mig.

16 de noviembre de 2023

GANDIA ACUDEIX A LA FIRA DE TURISME INTUR PER POSAR EN VALOR LA RUTA BORJA

Gandia participa en la XXVI edició de la Fira Internacional del Turisme d´Interior (INTUR), que ha començat a celebrar-se avui, 16 de novembre, i acabarà el pròxim diumenge, 19 de novembre.

17 EDICIÓ DEL CICLE DE CINEMA EN VALENCIÀ A GANDIA

Començarà dimecres que ve, 22 de novembre, amb la versió original d´Un cel de plom, de Miquel Romans, i continuarà exactament una setmana després amb la producció francesa Petits grans amics, d’Andréa Bescond. Finalment, el 17 de gener es projectarà la pel·lícula italiana El cas Braibanti. Les sessions seran al Teatre Serrano i començaran a les 20 hores.

ARRANCA LA NOVA EDICIÓ DEL PROGRAMA "ACTIVA JOVE"

Totes les activitats seran gratuïtes i tindran lloc cada dissabte des del 18 de novembre fins al 9 de desembre. La iniciativa arrancarà aquest dissabte 18 amb un "Fòrum Jove" que es farà a la Casa de la Marquesa de 17.30 a 22 hores, i inclourà un taller de risoteràpia i berenar per a tots els assistents. La resta d´activitats del programa seran a l´Espai Jove Gandia, situat a la plaça del Tirant.

15 de noviembre de 2023

ARRIBA A GANDIA UNA NOVA EDICIÓ DEL "RALLY CLÀSSICS TERRITORI BORGIA"

La competició començarà a les 11 hores d´aquest dissabte i sortirà des de la plaça Major. La competició estarà oberta a tothom que tinga un vehicle de més de vint-i- cinc anys i comptarà amb dues categories: una primera de cotxes amb instruments, i una segona per als que no hi porten. L´esdeveniment començarà a la plaça Major de la ciutat, des d´on els participants eixiran a partir de les 11 hores i faran un recorregut secret que es desvetllarà just abans de començar la prova. Es calcula que el primer grup tornarà al municipi a partir de les 19.30 hores.

ALÍCIA IZQUIERDO REPRESENTA GANDIA EN EL COMITÈ EUROPEU DE LES REGIONS

«Un espai on cada vegada més es prenen decisions polítiques que afecten el nostre dia a dia i que obri la porta a participar amb altres municipis en projectes europeus conjunts».

GANDIA CONSOLIDA LA SEUA APOSTA PER LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS I L´ESTALVI ENERGÈTIC

El Pla Estratègic Energètic i de Reducció d´Emissió de CO2 permetrà l´estalvi de 170 tones anuals de CO2 al llarg de tota la vida útil de les plaques.

FOMENT AIC Y LA SEMANA SANTA DE GANDIA ABREN EL PLAZO DE RECEPCIÓN DE PIEZAS MUSICALES DEL I CERTAMEN DE COMPOSICIÓN DE MARCHAS PROCESIONALES

La Semana Santa de Gandia y la Sociedad de Fomento de Agricultura, Industria y Comercio abren el plazo de recepción de piezas musicales dentro del I Certamen Composición de Marchas Procesionales de la Semana Santa que organizan ambas entidades. La entidad centenaria de Fomento AIC y la Junta Mayor de Hermandades han unido sus fuerzas para promocionar un elemento tan característico para la Semana Santa como es la música, un certamen que espera la participación de compositores de todo el país y que servirá para ampliar la difusión de la Semana Santa de Gandia como Fiesta de Interés Turístico Nacional. El I Certamen Composición de Marchas Procesionales recibirá las obras participantes hasta las 23:59h del próximo 29 de febrero de 2024.

14 de noviembre de 2023

EL TEATRE SERRANO ACULL AQUEST DISSABTE LA GALA PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2023

El pròxim dissabte 18 de novembre, a partir de les 19 hores i al Teatre Serrano, tindrà lloc la gala dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022. D´altra banda, el VII Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària s´ha concedit a Josep Piera.

LA PLAÇA DE L´ALMADRAVA REOBRE DESPRÉS DELS DANYS DEL TEMPORAL GLORIA

La iniciativa ha sigut possible gràcies a una inversió de 600.000 euros per part de l´ajuntament i el Govern d´Espanya. La plaça de l´Almadrava, situada entre el pont de la Goleta i el carrer Caravel·la al Grau ja és una realitat.

13 de noviembre de 2023

LA MACMA RENOVA LA IMATGE DEL CALENDARI DELS BRILLANTS 2024, PUBLICA EL LLIBRE D’HISTÒRIA “LA MESURA DEL TEMPS” I A MÉS DÓNA LLUM A L’ARXIU DIGITAL DE LA COL·LECCIÓ DELS CALENDARIS DELS BRILLANTS DES DE LA SEUA CREACIÓ EL 1988

Com cada any des de 1988, el Calendari dels Brillants torna a estar disponible a les llibreries de la Marina Alta. Enguany com a novetat el Calendari dels Brillants presenta una imatge renovada amb nous continguts respecte anys anteriors. Un calendari que reviu la importància d'observar el temps per salvar els seus conreus en una època on la nostra comarca basava el seu teixit econòmic en l'agricultura i ramaderia. Els llauradors i llauradores de l'època veien les inclemències i els senyals atmosfèrics amb el costum d'anotar-les en qualsevol paper, que es guardava en un lloc accessible per fer les consultes. Per altra banda, el personal tècnic de la MACMA ha realitzat la laboriosa tasca de digitalitzar tots els exemplars del Calendari dels Brillants des de la seua primera edició fins al present 2023. Aquest arxiu digital es pot trobar a la web de la Biblioteca de la Marina Alta https://www.bibliotecalamarinaalta.org/llibre/64e6fdb4a509b (pàgina externa a aquest diari).

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA "MITJA MARAT 10K CIUTAT DE GANDIA"

Ahir, diumenge 12 de novembre, es va celebrar la 28 edició de "la Mitja Marató 10K Ciutat de Gandia"V, que va demostrar ser tot un èxit acollint a més de 3.000 corredors de diferents parts del món.

GANDIA APOSTA PER L’ART I LA TECNOLOGIA EN LES EXTRAESCOLARS DEL CURS 2023-2024

El departament d’Educació ofereix 15 activitats complementàries i gratuïtes destinades a l’alumnat d’entre 3 i 18 anys. Des de la dansa, la música, la fotografia, l´art o el cant, i altres que giraran entorn de les noves tecnologies, com ara tallers de robòtica, de doblatge o de gravació de podcast. A més, també hi hauran visites a museus, activitats de conscienciació sobre la naturalesa o els hàbits saludables, xarrades sobre la prevenció d´addiccions, sessions de teràpia amb gossos.

DONACIÓ DE SANG

El Hall de l'Ajuntament de Gandia va acollir dissabte passat una Marató de donació de sang. Un equip del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va atendre durant la jornada les més de 100 persones que es van acostar al consistori per fer la donació.

10 de noviembre de 2023

LA JUNTA MAYOR DE HERMANDADES DE LA SEMANA SANTA DE GANDIA CONVOCA LA XLII EDICIÓN DEL CONCURSO NACIONAL DE FOTOGRAFÍA

La Semana Santa de Gandia anuncia la convocatoria de la XLII edición del Concurso Nacional de Fotografía. Se trata de un concurso de fotografía ya consolidado y con una extensa tradición dentro del panorama nacional y una de las referencias acerca de la fotografía relacionada con la Semana Santa. Hay de plazo para presentar las obras hasta el próximo 28 de diciembre de 2023 a través de la web de la Junta Mayor de Hermandades de la Semana Santa de Gandia.

GANDIA IMPLANTA L´ESCOLETA MATINERA GRATUÏTA PER FOMENTAR LA CONCILIACIÓ LABORAL I FAMILIAR

El servei començarà a totes les Escoles Infantils Municipals a partir de les 7.50 hores del pròxim dijous, 16 de novembre. El projecte, subvencionat pel Pla Corresponsables de la Comunitat Valenciana, consisteix en un servei gratuït que permetrà als pares i mares deixar als seus fills i filles als centres abans de l´habitual. Respecte a l´horari l´accés al servei d´Escola Matinera serà de 7.50 h a 8.00 h o de 8.20 h a 8.30 hores. S´espera que la iniciativa, a la que ja poden inscriure´s els interessats, puga beneficiar a un total de 200 famílies.

EL CONSELL APRUEBA EL NUEVO PLAN DE DINAMIZACIÓN Y GOBERNANZA TURÍSTICA DE PEGO Y LES VALLS

Turisme Comunitat Valenciana contribuirá con la cantidad de 160.000 euros. El objetivo es la puesta en marcha de acciones dirigidas a la dinamización turística del territorio afectado por los incendios del verano del 2022.

GANDIA REPARA EL TRAM URBÀ DEL RIU SERPIS PER PROTEGIR-LO DE LES INUNDACIONS

La intervenció compta amb un pressupost de 500.000 euros i permetrà reforçar el tram davant d´inundacions mentre es recupera la vegetació autòctona . Els treballs no es van poder iniciar fins al 31 d´agost per treballar amb seguretat, ja que ´havia de treballar a la llera del riu sec. Ara, quan la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha interromput el cabal, ja és possible actuar a Serpis. La previsió dels tècnics és que els treballs es puguen finalitzar a finals d´any sempre que no es produïsquen episodis de fortes pluges. Aquesta actuació està cofinançada per l´Ajuntament de Gandia i el Govern d´Espanya, que assumeix el 50% del pressupost a través d´una subvenció per fer front als danys de la Borrasca Gloria que es va produir en gener del 2020 i té un pressupost total de 500.000 €.

GANDIA PRESENTA ELS PREMIS LITERARIS DEL 2023 A BARCELONA

Els autors Eduard Olesti i Laia Fàbregas han donat a conéixer les obres premiades "Un cowboy crepuscular" i "El silenci dels astronautes" davant dels mitjans de comunicació.

9 de noviembre de 2023

ARRIBA LA XVIII GRAN FESTA SOLIDÀRIA DE LA DONACIÓ DE SANG DE GANDIA

El pròxim dissabte 11 de novembre se celebrarà la 18a edició de la Gran Festa Solidària de la Donació de Sang a Gandia. L´esdeveniment, organitzat pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i l´Ajuntament de Gandia, tindrà lloc al vestíbul d´aquest. Així doncs, totes les persones que hi vullguen col·laborar seran ateses de 9.30 a 10.30 hores i de 16.30 a 20 hores.

GANDIA CONSOLIDA LA SEUA APOSTA PEL TURISME ANGLÉS A LA WORLD TRAVEL MARKET DE LONDRES

Durant la fira, s´han mantingut reunions amb diferents turoperadors, agències de viatge i mitjans de comunicació, com Expedia, Destinia o National Geographic entre d´altres, a més de les cadenes hoteleres Magic Costa Blanca i hotels RH, que també van participar en la fira. Totes aquestes trobades han anat encaminades a desenvolupar sinergies que persistisquen iniciar operatives que augmenten l´arribada del turisme anglés a Gandia.

LA SEMANA SANTA DE GANDIA CELEBRA ESTE SÁBADO SU TEATRO SOLIDARIO CON LA OBRA “EL MALALT IMAGINARI”

La Semana Santa de Gandia celebra este sábado en el Teatro Serrano la XI edición del Teatro Solidario que anualmente llevan a cabo para recaudar fondos para su acción social. Este año la obra escogida es “El malalt imaginari” de Molière y que será interpretada por la Escola de Teatre Serrano. Tendrá lugar este sábado 11 de noviembre a las 20:30h y en la que se espera una gran participación de cofrades y público en general.

8 de noviembre de 2023


Moment de la visita - Foto: Compromís/2023

COMPROMÍS EXIGEIX ATURAR LES RETALLADES EN PREVENCIÓ D’INCENDIS I QUE LA GENERALITAT SIGA QUI REGENERE LES ZONES AFECTADES PER L’INCENDI DE MONTITXELVO

La diputada al Congrés, Àgueda Micó i el Síndic a les Corts, Joan Baldoví, han visitat este matí els municipis de Montitxelvo, Ador, Palma de Gandia, Ròtova, Potries, Terrateig i Villalonga per conèixer de primera mà els efectes del devastador incendi que va assolar les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida la darrera setmana. Una visita a la qual també han assistit les diputades Isaura Navarro, Nathalie Torres, Jesús Pla i els diputats provincials Dolors Gimeno, Josep Riera i Pau Andrés.

GANDIA INICIA UNA ESTRATÈGIA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC AMB UN PROJECTE D’ESTALVI ENERGÈTIC, AUTOCONSUM I REDUCCIÓ D’EMISSIONS DE CO2

37 edificis públics es beneficiaran de la instal·lació d’11 punts productors d’energia solar a la ciutat (es sumen als 2 ja existents), la Platja i el Grau. Amb una inversió de 750.000 euros, amb fons propis de l’Ajuntament, l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica aconseguirà un estalvi anual de 150.000 euros i la reducció de 170 tones de CO2.

EL TEATRE SERRANO ACULL AQUEST DIUMENGE LA XII CAMPANYA SOLIDÀRIA ADRIÁN ORCHILLES

El Teatre Serrano acollirà el pròxim diumenge 12 de novembre a partir de les 12.30 hores la XII Campanya Solidària Adrián Orchilles. Els beneficis aniran destinats a ajudar dos xiquets , Lucas i Hugo, que pateixen malalties rares. Les entrades es poden adquirir trucant als telèfons 653 610 804 (Juan) o al 685 148 559 (Núria) o a la mateixa taquilla el dia de l'actuació. També hi haurà fila 0 per a aquelles persones que no hi puguen assistir, però vullguen col·laborar amb la iniciativa.

7 de noviembre de 2023

PRO MÚSICA GANDIA GUANYA EL VII PREMI A LA TRAJECTÒRIA CULTURAL

La Societat de Foment de l´Agricultura, la Indústria i el Comerç de Gandia va celebrar ahir de vesprada el VII lliurament del premi a la Trajectòria Cultural. Aquest guardó va nàixer en 2017 arran del nomenament de la ciutat com a Capital Cultural Valenciana, i té un caràcter honorífic. Enguany, l´entitat ha entregat el reconeixement a l´associació Pro Música Gandia, en reconeixement als quasi 30 anys que porta acostant este tipus d´art als ciutadans del municipi.

GANDIA: TALLER DE DOBLATGE A L’AULA

L’Agència AVIVA Gandia de Promoció del Valencià ofereix l’activitat a Batxillerat, FP i segon Cicle d’ESO amb l’objectiu de millorar la destresa oral en l’alumnat.

LA MITJA MARATÓ & 10 K CIUTAT DE GANDÍA AGOTA LOS DORSALES DISPONIBLES

El lunes se cerraron las inscripciones al haberse agotado los dorsales disponibles para la Media Maratón y para el 10 K que se celebrará el domingo día 12 de noviembre con salida desde la Playa de Gandia a las 9.30 horas. Se han acreditado para participar en la Media Maratón atletas de la talla de Adres Micó, Abdelali Razyn . Luis Agustín Escriche, David Gómez Martínez, y Domingo Torres Armero entre otros, que podrían batir el récord de la prueba. En mujeres se encuentran inscritas la ganadora de la edición anterior María Isabel Ferrer, Marta Carbó y Rocio García. También en la 10k se han inscrito 31 atletas que tienen marca reconocida entre 30:00 y 34 minutos y que con la homologación del circuito esperan validar en el nuevo circuito que se ha diseñado en esta edición.

6 de noviembre de 2023

RÒTOVA ACULL LA 5A EDICIÓ DE LA TROBADA A LA PLAÇA

La plaça Major de Ròtova acollirà aquest diumenge,12 de novembre, d’11h a 14h, la cinquena edició de 'Trobada a la plaça', un espai on la gent pot llegir els textos triats dels escriptors i escriptores que ens hi acompanyaran, i conéixer-los; hi prendran part Maria Josep Escrivà, Salvador Bolufer, Irene Verdú, Santiago Diaz, Vicent Magraner (La meua pau) i Jose Figueres. Qui vulga participar, només ha d’inscriure’s al telèfon 682 824 697 o al correu: cultura@rotova.es. cultura@rotova.es i recollir a l’Ajuntament un dels textos de les escriptores i escriptors. A més, tindrà lloc una fireta del llibre, que comptarà amb la participació de la Llibreria d'Almiserà. Entre les activitats previstes, hi ha la d’ “Una segona oportunitat: si t'hi apropes, t’emportes un llibre”, una manera de donar més vides als llibres.

RÒTOVA ORGANITZA UN CICLE DE FORMACIÓ EN CORRESPONSABILITAT I CURES

A Ròtova es farà un cicle de formació en corresponsabilitat i cures destinat a homes a partir de 16 anys, que es durà a terme els dies 7, 14 i 21 de novembre. Els cursos que en formen part són: “Psicologia en les cures i prevenció de la violència en l’entorn familiar”, “Estils d’educatius i criança compartida” i “Les emocions de la meua família, els xics també ploren!”, respectivament. Tots s'impartiran al Centre Social a les 18:00. Serà necessari inscriure's al número de telèfon 682 824 697 o al correu: cultura@rotova.es.

4 de noviembre de 2023

EL "FACTOR HUMANO", PRINCIPAL HIPÓTESIS DEL INCENDIO DE MONTITXELVO

La Generalitat levanta todas las restricciones en los municipios afectados por el incendio, menos Ador y la Urbanización Montecorona y la Corona.

950 DESALOJADOS Y 2.580 HECTÁREAS QUEMADAS EN EL INCENDIO DE MONTITXELVO

El centro de coordinación de emergencias comunica que termina el confinamiento de La Font d'en Carròs y Potries y Ador sigue confinado.

3 de noviembre de 2023

CARLOS MAZÓN AGRADECE EL “INTENSO TRABAJO” QUE REALIZAN LOS EFECTIVOS EN SOFOCAR EL INCENDIO DE MONTITXELVO

El president se interesa por la labores de extinción del incendio y por las 850 personas que han tenido que ser evacuadas en Terrateig, Ador, Villalonga y Castellonet de la Conquesta. Agradece la colaboración de las comunidades de Castilla La Mancha, Murcia, la UME y del ministerio Transición Ecológica. Hace una llamamiento para que la población extreme al “máximo la prevención” porque “el viento es el principal combustible” de los incendios.

ARRANCA LA XII EDICIÓ DEL ‘FESTIVAL SOLIDARIO ALMA DE ACERO’

L´esdeveniment es farà entre el dissabte i el diumenge i tindrà lloc als embulls del port municipal. El lloc comptarà amb estands de diferents empreses i organitzacions, entre els quals hi haurà una exposició de cotxes i motos, un fotoràpid, activitats infantils, puestos de menjar i beguda, tatuadors en directe, etc.

GANDIA ES PROMOCIONA A LA FIRA WORLD TRAVEL MARKET DE LONDRES

En aquesta edició Gandia disposarà d´un estand sota el paraigua de Comunitat Valenciana, a l´estand de València Turisme. És un esdeveniment turístic de màxim abast i interés per a Gandia, ja que els anglesos suposen el segon mercat de turistes estrangers a la nostra ciutat, després dels francesos.

EL CONSELL APRUEBA LOS PLANES DE DINAMIZACIÓN Y GOBERNANZA TURÍSTICA DE LA SAFOR Y LA ASOCIACIÓN DE PROMOCIÓN SOCIOECONÓMICA MAESTRAT, ÀNIMA INTERIOR

El objetivo es la innovación, modernización, fomento y consolidación de los productos turísticos valencianos desde la perspectiva de la oferta. El Consell ha autorizado la suscripción de los convenios de colaboración entre Turisme Comunitat Valenciana y diferentes entidades para el desarrollo de los Planes de Dinamización y Gobernanza Turística de la Safor y de la Asociación de Promoción y Dinamización Socioeconómica Maestrat, ànima interior durante 2023. Mediante estos convenios se proponen ejecutar actuaciones que persiguen el aumento de la calidad de los servicios turísticos del territorio, la mejora del medio urbano y natural, la ampliación y mejora de los espacios de uso público.

31 de octubre de 2023


Moment de la jornada - Foto: AyuRòtova/2023

CAP DE SETMANA TERRORÍFIC A RÒTOVA

Ròtova ha passat un cap de setmana de por en companyia dels monstres valencians, amb el taller infantil “La Maria no té por”, realitzat el divendres, i amb la Cercavila Espantacriapures del dissabte. Les activitats s’emmarquen en la campanya «Espanta la por», de la mà de L’ETNO, amb l'objectiu de reivindicar el nostre imaginari fantàstic.

 
Els guanyadors i autoritats - Fotos: AyuRòtova/2023

RÒTOVA LLIURA ELS PREMIS DE LA CAMPANYA ‘COMPRA A RÒTOVA. FOMENT DEL COMERÇ LOCAL DE RÒTOVA 2023’

Ròtova ha lliurat els premis de la Campanya ‘Compra a Ròtova. Foment del comerç local de Ròtova 2023’. Per una compra mínima de 10 € als comerços locals de Ròtova, fins al 24 d’octubre, els ciutadans han tingut la possibilitat de participar en un sorteig el 25 d’octubre, amb l’entrega d’un fons per a poder gastar en els establiments del poble. Pedro Ciscar, regidor de Comerç, va explicar que «aquesta iniciativa intenta valorar la importància del comerç de proximitat, per fomentar l’economia local i la vida al poble».


Moment de la sortida - Foto: AyuRòtova/2023

RÒTOVA REALITZA LA XXIV CURSA POPULAR A PEU 2023

El diumenge 29 es va celebrar a Ròtova la XXIV edició de la Cursa Popular a Peu que es realitza cada any al municipi. Comptant amb la presència de 611 corredors i corredores entrats a meta. Els guanyadors de la cursa en la categoría masculina van ser; Abdelali Razyn, Agustín Sieres Gómez i Félix Pont Cháfer, i en la categoría femenina; Maria Isabel Ferrer Castell, Esther Fornés Pérez i Marta Carbó Segrelles. Mentre que en la categoría local masculina van ser; Jose Vicente Cazalla Garcia, Richard Carrillo i Rubén Gámez López, i en la categoría local femenina; Maria Estruch Camarena, Sonia Vercher Gomar i Mireia Carrillo Soler. Maria Fayos, regidora d'Esports, ha volgut "donar les gràcies des de l'Ajuntament a l'associació C.E. Quatre Gats de Ròtova pel paper en l'organització, a les persones voluntàries, les empreses col·laboradores, Protecció Civil i al personal treballador de l'Ajuntament per fer-ho possible."

EL SANTO SEPULCRO LLENA EL TEATRO SERRANO EN EL CONCIERTO DE SU 150 ANIVERSARIO

La Hermandad estrenó dos marchas propias realizadas por los compositores sevillanos José Antonio Zambruno y Emilio Escalante. Gandia vivió un evento musical inolvidable con la celebración del 150 aniversario de la Hermandad del Santo Sepulcro. La Agrupación Musical Santo Sepulcro-Raval Gandia ofreció un concierto que destacó por el estreno de dos marchas compuestas por los sevillanos José Antonio Zambruno y Emilio Escalante.

GANDIA RENOVARÀ EL PAVELLÓ MUNICIPAL PER MILLORAR L´ACCESSIBILITAT I AUGMENTARÀ L´EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DEL POLIESPORTIU

L´Ajuntament de Gandia renovarà el pavelló municipal per millorar les instal·lacions i el servei que es presta a la ciutadania. Aquesta actuació consistirà principalment a remodelar lavabos, vestuaris i graderies; instal·lar un nou parquet a la pista actual de bàsquet; millorar els paràmetres d´accessibilitat del pavelló i instal·lar un nou sistema energètic per al conjunt del poliesportiu, la qual cosa permetrà millorar la seua eficiència i reduir el consum d´energia.

AVISO LEGAL

© Joan Carles Serra © laveudegandia.com, © laveudelasafor.com - 2015/2023. (Todos los derechos reservados).
Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de
laveudegandia.com, laveudelasafor.com.
Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.