laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la signatura de la cessió
Foto: AjuBenarjó/2023
Fuente: Ajuntament de Beniarjó
Valencia 4 de diciembre de 2023

A FAMÍLIA GINER RIBES CEDEIX UNA CASA FAMILIAR A L’ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES DE BENIARJÓ

 

• La planta baixa de l’habitatge, situat al carrer de l’Estació, ha sigut rehabilitada per a convertir-la en un centre social per a les persones majors del municipi.

• La família Giner Ribes, arrelada al municipi de Beniarjó, i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la localitat, han firmat recentment, en un acte de caràcter solemne i festiu, la cessió gratuïta per part d’aquesta família, de la planta baixa d’un immoble de la seua propietat situat al carrer Estació, 34 de Beniarjó. La cessió, que té un termini de 15 anys prorrogables, permetrà que les persones majors del municipi puguen fer ús d’aquesta casa com a centre social de reunió i de desenvolupament de les seues activitats.

El mateix Vicente Giner, com a copropietari, i la presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Beniarjó, Araceli Sampedro, firmaven l’acta de cessió en presència de la família Giner Ribes, encapçalats per Carmen Ribes, copropietària de la casa junt amb el seu marit, Vicente Giner. Tots ells van estar acompanyats per l’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares; per membres de la corporació municipal i per multitud de veïns i veïnes de Beniarjó que van voler ser testimonis de l’obertura al públic d’aquest singular immoble.

UNA CASA EMBLEMÀTICA

L’habitatge cedit a l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Beniarjó va ser adquirit després de la Guerra Civil per Juan Ribes Montaner i Carmen Coll Morant, els pares de l’actual copropietària, Carmen Ribes. La casa estava ubicada en un punt estratègic del municipi, en la plaça on es trobava l’estació del tren que feia el recorregut Gandia-Alcoi, fet que provocava que diàriament transitaren multitud de vehicles i persones que anaven i tornaven de l’estació.

En aquesta casa es va criar Carmen Ribes i amb el pas dels anys també ho van fer els seus quatre fills i filles, que passaven molt de temps amb els seus avis. Però no només la família feia ús d’aquest espai tan emblemàtic. També la gent del municipi va freqüentar aquesta casa. Es dona la circumstància que Juan Ribes va adquirir la primera televisió que va arribar a Beniarjó en 1960 i els veïns i veïnes, cadascú amb la seua cadira baix del braç, acudien al pati de la llar dels Ribes Coll per a veure la televisió, que Carmen Coll situava en un lloc estratègic del jardí per tal que tot el veïnat puguera veure bé la pantalla.

Amb el pas dels anys, la casa va quedar deshabitada, però tal com explicava Vicente Giner, “per a la meua dona, els meus fills i per a mi aquesta casa era molt especial, emblemàtica, ens portava molts bons records, i ens feia molta pena vendre-la. Per això finalment vam decidir rehabilitar-la i cedir-la a les persones majors del municipi, perquè puguen fer ús i gaudir d’un espai amb una ubicació privilegiada i amb un encant que el fan únic. Estem contents de que siguen les persones del nostre poble les que puguen fer ús d’aquesta casa”.

La nova llar per a jubilats i pensionistes ha sigut totalment rehabilitada per part de la família propietària, que ha distribuït l’espai en quatre sales polivalents, una zona de despatx, una àrea de vending i servei, una zona de banys, una terrassa coberta i una àrea de cuina i magatzem totalment equipats.

Durant la firma de la cessió, l’alcaldessa de Beniarjó va recordar el dia en què Vicente Giner li va expressar el seu desig de reformar i adequar la casa familiar de la seua dona, Carmen Ribes, per a convertir-la en una llar on les persones majors pogueren reunir-se i gaudir junts. “Vam visitar la casa, ja de per sí una gran casa, i em vaig enamorar de la seua llum i del seu espai. Hui he de dir que amb la reforma que ha portat a cap la família Giner Ribes, s´ha aconseguit incrementar eixa llum però sobretot s´ha recuperat una llar, en el sentit més ample de la paraula”.

El nou espai per a l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Beniarjó porta el nom de “Hogar Carmen Ribes”, en honor a la seua propietària i per decisió unànime dels membres de l’assemblea de l’entitat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.