laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ajuntament de Beniarjó
Logo: © AjuBenarjó/2023
Fuente: Ajuntament de Beniarjó
Valencia 30 de noviembre de 2023

L’AIGUA DEL RIU SERPIS AL SEU PAS PER BENIARJÓ ÉS APTA PER A ÚS AGRÍCOLA

 

• Així es desprén del resultat de l’analítica encarregada per l’Ajuntament de Beniarjó a un laboratori després de l’incendi de Citrosol.

• L’aigua del riu Serpis al seu pas pel terme de Beniarjó és apta per a ús agrícola. És la principal conclusió que es desprèn del resultat de l’analítica realitzada per un laboratori contractat per l’Ajuntament de Beniarjó arran l’incendi de l’empresa Citrosol de Potries del passat 26 d’octubre, que va provocar la contaminació del riu.

Arran aquests fets, cal recordar que l’Ajuntament de Beniarjó va sol·licitar oficialment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que li remetera el resultat de l’analítica feta per aquest organisme per a determinar l’estat de l’aigua del Serpis. Donat que la CHJ no va atendre la sol·licitud del consistori beniarjoter i davant el perill que podia suposar el consum d’aquesta aigua, el govern municipal va encarregar a un laboratori una analítica per a conèixer l’estat del riu.

Aquesta empresa, que va realitzar l’analítica el passat 14 de novembre, ja ha remés el resultat de les proves a l’Ajuntament de Beniarjó i ha determinat que tots els paràmetres entren dins la normalitat i que l’aigua del riu és apta per a ús agrícola.

L’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares, ha assenyalat que “l’Ajuntament ha acomplit amb la seua obligació de vetlar per la integritat dels seus veïns i veïnes. Ara ja podem estar tranquils perquè l’informe del laboratori confirma que l’aigua del Serpis no està contaminada i és apta per a ús agrícola”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha rebut recentment l’informe de les mostres d’aigua del Serpis dutes a terme per la CHJ, una vegada el consistori ja havia encomanat la seua pròpia analítica. La CHJ confirma les conclusions aportades pel laboratori contractat per l’Ajuntament de Beniarjó i afegeix que en els pròxims mesos continuarà fent un seguiment de l’estat de l’aigua i de la fauna marina del Serpis per si es detectara qualsevol canvi en l’estat d’aquests.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.