laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ajuntament de Beniarjó
Foto: AjuBeniarjó/2023
Fuente: Ajuntament de Beniarjó
Valencia 31 de agosto de 2023

LA CIUTADANIA DE BENIARJÓ PODRÀ DECIDIR EN QUÈ INVERTIR 10.000€ A TRAVÉS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

 

• L’Ajuntament de Beniarjó destina, per tercer any, una partida perquè el veïnat puga opinar sobre quines actuacions vol.

• L’Ajuntament de Beniarjó promou la tercera edició dels pressupostos participatius per tal que les veïnes i els veïns del municipi puguen proposar, debatre i decidir el destí de 10.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal de 2024.

Amb esta iniciativa, el govern municipal vol promoure el debat col·lectiu entre la ciutadania per tal que totes i tots puguen prendre part en les decisions públiques i en definitiva, en el disseny del municipi i en la gestió dels seus recursos. El regidor de Participació Ciutadana, Fernando Sellens, ha destacat que “en les dues anteriors edicions va haver molt bona acceptació per part de la ciutadania i, per tant, esperem que esta tercera edició tinga un resultat també molt positiu pel que fa a la participació i la presa de decisions sobre diferents projectes d’inversió per a millorar el nostre poble”.

Cal assenyalar que en els pressupostos participatius de la passada edició, la proposta guanyadora va ser la instal·lació d’aparells d’aire condicionat a les aules del CEIP Sant Marc. Tot i que el govern local disposa de tot l’any 2023 per a la seua instal·lació, l’executiu té previst instal·lar-los el més aviat possible.

FASES DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La presentació de la tercera edició pressupostos participatius de Beniarjó tindrà lloc el pròxim 7 de setembre a les 19:30h al hall de l’Ajuntament. Posteriorment, del 9 al 19 de setembre s’obrirà el procés per a la recollida de propostes i del 20 al 28 de setembre, el personal tècnic del consistori avaluarà totes les suggerències aportades per la ciutadania per a estudiar la seua viabilitat tècnica i econòmica.

El 29 de setembre es donaran a conèixer les propostes que han rebut el vistiplau dels serveis tècnics, de tal manera que la ciutadania puga votar entre totes elles del 30 de setembre al 10 d’octubre. Finalment, el dia 11 d’octubre es publicarà el resultat de les votacions, per tal de conèixer quin o quins projectes es materialitzaran amb la partida de 10.000€ dels pressupostos participatius.

QUI POT PARTICIPAR?

A la fase de recollida de propostes podrà participar tothom qui vulga; mentre que a la fase de votació pública només ho podrà fer la població major de 16 anys empadronada a Beniarjó.

Tant les propostes com la posterior votació d’estes, durant les respectives dates de cadascuna de les fases, es podran fer de manera presencial a l’Ajuntament en horari d’oficina de 9 a 14 hores; i, també, mitjançant el portal de participació: https://participa.beniarjó.es/

El regidor de Participació Ciutadana ha recalcat “la ferma voluntat política d´este equip de govern en implantar una eina democràtica con els pressupostos participatius, la qual, sense la participació activa de tot el veïnat del municipi, no seria fructífera”. És per això que Fernando Sellens ha animat a la ciutadania a què, una vegada comence tot el procés per a poder participar i votar, “que facen córrer la veu entre veïns i veïnes, amics i amigues, familiars etc...i que realitzen totes les propostes que creguen convenients”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.