valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Educación
Foto: Pixabay/2023

Fuente: Comisiones Obreras (CCOO-País Valencia)
Valencia 11
de agosto de 2023

Des de CCOO-PV asseguren que estaran vigilants perquè s’acomplisca tot allò que ha sigut fruit del diàleg social

EDUCACIÓ CCOO-PV DENUNCIA QUE LA CONSELLERIA ADJUDICA LES PLACES “TARD I AMB ERRADES”

 

• El sindicat lamenta que el nou conseller, José Antonio Rovira, haja amenaçat amb retallades al sistema educatiu en les plantilles docents.

• El professorat no fix en els centres que cada any s’adjudica (funcionariat de carrera reingressat, provisional, en pràctiques i aquest any també el que ha obtingut plaça per concurs de mèrits, així com el funcionariat interí) ha conegut aquesta matinada la seua destinació per al curs vinent, a vint dies de l’inici de l’activitat docent.

Segons la secretària general de FE CCOO-PV, Xelo Valls, aquesta situació inusitada ha generat nerviosisme i incertesa, ja que al retard s’ha afegit que els llistats definitius amb l’ordre de prelació i les vacants definitives s’han conegut al mateix temps que l’adjudicació. “Al sindicat ens han arribat errades que cal esmenar en ple mes d’agost per garantir la normalitat i la seguretat jurídica que havien anunciat des de Conselleria”, ha afirmat.

A més, considera inadmissible que el nou conseller d’educació haja amenaçat de forma velada amb retallades en les plantilles docents, declarant que estan sobredotades. “Les plantilles establertes són fruit d’un acord entre la Conselleria i tots els sindicats docents, són necessàries i signifiquen una aposta ferma per l’educació pública, la que garanteix l’equitat i està cridada per a reduir la segregació”, ha manifestat Valls. Per a FE CCOO-PV és gravíssim que es menyspree la tasca del professorat, tasca que en els centres significa molt més que “hores de pissarra”. Diu la responsable sindical que venim d’una situació amb càrrega laboral important que genera riscos psicosocials entre el professorat i que comporta l’atenció de la salut socioemocional de l’alumnat, la qual no és una tasca menor. “Sembla que el conseller ignora o no volen conèixer quina és la realitat dels centres educatius ara”, ha sentenciat.

Per al sindicat, contraposar la dotació de personal entre diferents sectors dels serveis públics és una clara aposta per privatitzar. Considera que en lloc de comparar, el nou Govern ha de dotar els pressupostos en l’enfortiment dels serveis públics i no un “lleve d’ací per posar allà”, escatimant en allò que de veritat repercuteix en tota la ciutadania i no només en la part més afavorida.

Per altra banda, “sembrar el conflicte lingüístic una vegada més assenyala que l’actual Consell està per la confrontació de les llengües, i per tant de la població valenciana”. Recorda Valls que les llengües són ponts per a entendre’s i el valencià ha de tindre l’estatus de cooficialitat atorgada per l’Estatut d’Autonomia. “Fer declaracions d’intencions per a desfer camins que avançaven en eixa cooficialitat també és anticonstitucional”, ha destacat.

Des de FE CCOO-PV asseguren que estaran vigilants perquè s’acomplisca tot allò que ha sigut fruit del diàleg social i s'ha pactat en mesa sectorial entre Conselleria i sindicats, i emprendran les accions reivindicatives necessàries per a garantir les plantilles acordades i els drets lingüístics.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es © valenciadiario.eu - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.