laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la roda de premsa
Foto: Compromís/2023
Fuente: Compromís per la Safor
Valencia 23 de mayo de 2023

La portaveu a l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo li va traslladar dilluns passat, durant la seua visita a Gandia, la preocupació al respecte

COMPROMÍS EXIGEIX “INVERSIÓ I URGÈNCIA” AL GOVERN CENTRAL PER A REGENERAR LES PLATGES DE LA SAFOR

 

• Les primeres preguntes de la nova diputada de Compromís al Congrés, Maria Josep Picó, són per a denunciar els retards injustificats dels projectes de regeneració de platges de la comarca de la Safor, com és el cas de les de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva, entre altres.

Compromís, integrat en el Grup Parlamentari Plural, ha exigit hui al Govern central una “major inversió i urgència” en l'execució dels projectes per a restaurar les platges, entre altres de la Safor, així com garanties i pressupost per a garantir la preservació de la costa valenciana en l'escenari actual de canvi climàtic. La diputada Maria Josep Picó ha presentat hui les seues primeres preguntes parlamentàries, mitjançant les quals ha volgut mostrar la seua preocupació i compromís per la protecció dels ecosistemes litorals, les platges per al gaudi de la ciutadania i els béns costaners.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic desenvolupa diversos projectes i iniciatives per a la conservació del litoral espanyol, els seus ecosistemes, així com garantir la seguretat del patrimoni natural i la seguretat de les persones i els béns. “A les comarques de València, la Demarcació de Costes té planificades actuacions molt rellevants i que acumulen retards molt importants, completament injustificats, demores que fan molt més vulnerable el nostre territori davant els efectes del calfament global, a més, els apedaçaments continus mitjançant espigons o aportacions d'arenes dificulta la gestió integrada i sostenible del litoral mediterrani”, afirma Maria Josep Picó. Aquest és el cas dels projectes de regeneració de platges de la comarca de la Safor, com és el cas de les de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva, entre altres.

En el cas de la regeneració de les platges situades entre la desembocadura del riu Serpis i el Port d'Oliva (comarca de la Safor), amb informe de 2015 i inici d'informació pública a principis de 2023, Picó insta el Govern a informar sobre quines previsions d'inversió i execució existeixen i per què es produeixen demores tan dilatades.

La diputada Maria Josep Picó també ha interpel·lat al Ministeri per a la Transició Ecològica i repte demogràfic si té previst realitzar un pla integral, sostenible i urgent de la costa valenciana (Camp de Morvedre, l'Horta, la Ribera Baixa i la Safor), tenint en compte els escenaris de canvi climàtic publicats per la comunitat investigadora de l'IPCC, el Reglament General de Costas –aprovat per Reial decret 876/2014- i l'eficiència en la utilització dels pressupostos públics.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.