laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Més Gandia
Logo: © MésGandia/2023
Fuente: Més Gandia
Valencia 16 de mayo de 2023

MÉS GANDIA PROPOSA PROGRAMES DE SUPORT PSICOSOCIAL PER A JOVES O CUIDADORES DE DEPENENTS

 

• Un dels eixos principals de les seues polítiques en matèria de Sanitat será la Salut mental.
• La candidatura unitària d’esquerres reivindica també l’atenció 24 hores per al Centre de Salut de Beniopa i del Grau, per les seues característiques geogràfiques i de població.
• Reclamaran un hospital de crònics a la nostra ciutat, on es coordinen tots els especialistes implicats en el seguiment de les patologies que presente el pacient, de les cures d’infermeria i de l’atenció sociosanitària.
• Des de la Generalitat, amb el lideratge de Compromís, es donarà un nou impuls a la sanitat pública com s’ha fet amb les polítiques socials i l’educació. S’aposta per una sanitat més preventiva que tinga cura de la nostra salut i millorar la qualitat de vida.

La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada del diputat i número 3 de la candidatura de Compromís per la circumscripció de València, Carles Esteve, han presentat este matí en roda de premsa algunes de les principals propostes en matèria de sanitat, elaborat per professionals sanitaris que coneixen la realitat i la necessitat dels pacients.

«Per a Més Gandia i Compromís serà un dels eixos principals de les nostres polítiques, perquè ens preocupa i molt l’augment de les malalties de salut mental, sobretot a partir de la pandèmia, entre la gent jove, però també entre els majors, el que s’anomena la soledat no desitjada, que constitueix un factor de risc per a la salut mental, per a la depressió i per a altres patologies. També la falta de recursos en l’atenció primària. I, a nivell hospitalari, per a les malalties mentals cròniques, de nou les grans oblidades».

Per això, a les proposta ja anunciada de creació de la figura del psicòleg comunitari en tots els centres cívics per a dinamitzar grups d’empoderament i assessorar o orientar sobre els recursos que ofereix l’administració pública i entitats o associacions privades, es suma una altra proposta en l’àmbit municipal: «Oferirem programes municipals de suport psicosocial, centrats especialment en les persones joves o cuidadores de dependents, com a sectors més afectats». Izquierdo també ha reivindicat, una vegada més, l’atenció 24 hores per al Centre de Salut de Beniopa i del Grau, per les seues característiques geogràfiques i de població.

«D’igual manera, reclamarem un hospital de crònics a la nostra ciutat, on es coordinen tots els especialistes implicats en el seguiment de les patologies que presente el pacient, de les cures d’infermeria i de l’atenció sociosanitària».

Un altra de les propostes concretes, que es pot consultar juntament altres a la web mesgandia.net, és la creació d’ajudes municipals a la vacunació recomanable no obligatòria que no està coberta pel sistema de salut pública.

«Millorarem l’atenció, en qualitat i quantitat de recursos, la cura de les persones majors i malaltes cròniques en col·laboració amb l’atenció domiciliària d’infermeria i a través de programes locals complementaris d’atenció domiciliària».

NOU IMPULS A LA SANITAT PÚBLICA

Per la seua banda, el candidat de Compromís a les Corts ha anunciat que «amb el lideratge de Compromís, es donarà un nou impuls a la sanitat pública com s’ha fet amb les polítiques socials i l’educació. «Apostant per una sanitat més preventiva que tinga cura de la nostra salut i millorar la qualitat de vida».

Esteve ha esbossat algunes de les propostes, «com ara la incorporació de 2.000 infermeres i infermers a l'Atenció Primària i Comunitària; l’impuls de l'acció de la infermeria comunitària en escoles, centres de majors, centres de dia i activitats socials...». A més, Compromís assegurarà que cada centre de salut compte amb personal fisioterapeuta i s’incorporarà professionals de nutrició a l'Atenció Primària per a potenciar l'alimentació saludable.

«En Salut Mental Incorporarem professionals de psicologia al sistema sanitari per tal de garantir personal de psicologia en cada centre de salut i consultori. I crearem la figura de l’especialista de salut mental de capçalera per a facilitar que l'atenció a la nostra salut mental siga sempre amb la mateixa persona».

Un altra de les nombroses propostes passa per assegurar la qualitat nutricional en els menjadors públics d'escoles, hospitals i residències, i garantir sempre opcions veganes i sense gluten.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.