laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la roda de premsa
Foto: Jordi Estevan/2023
Fuente: Projecte Gandia
Valencia 16 de mayo de 2023

OBRIR EL CARRER MUNTANYA I UN NOU PONT QUE TRAVESSE EL BARRANC SÓN LES PROPOSTES DE PROJECTE GANDIA PER A BENIOPA

 

• Projecte Gandia fica el focus en la transformació i regeneració urbana de Beniopa.

El candidat a l'alcaldia per Projecte Gandia, Josep Alandete, el núm. 2 de la candidatura, Joan Francesc Peris, i la núm. 3 i nascuda a Beniopa, Laura Morant, han presentat este matí als mitjans les seues principals propostes per a la transformació i regeneració urbana de Beniopa.

La recuperació de Beniopa és fonamental per a la formació municipalista, que ha plantejat un seguit d'actuacions que impacten en la seua trama urbana, com és l'obertura del carrer muntanya al barranc per oxigenar la densitat d'edificabilitat i la construcció d'un nou pont que ajude a teixir encara més les dues parts del barranc i que este deixe de ser una barrera i facilite una major integració amb el carrer Muntanya. També s'ha apuntat a la rehabilitació de la plaça Campanar i la construcció d'un Centre D'Interpretació al Dipòsit d'Aigües de Beniopa.

"Regenerar Beniopa implica actuar sobre la seua trama urbana, pacificar els seus carrers i facilitar els accessos al veïnat i als visitants. Perquè Beniopa també ha de formar part de la ciutat amable." Ha comentat el candidat a l'alcaldia per Projecte Gandia, Josep Alandete.

Per la seua banda, Laura Morant, ha posat importància en el compromís de fer valdre un pacte per la convivència, amb agents socials si fa falta, on s'involucren tots els departaments de l'Ajuntament. Ha recordat també la importància de posar en valor la celebració del Porrat de Beniopa i les festes Patronals, les quals mereixen una inversió semblant a la de altres pobles.

"Ja hem demostrat amb gestió la nostra aportació a Beniopa amb la construcció de l'escola de música, els plans de participació o l'actuació en carrers, però hem de seguir posant Beniopa en l'agenda per donar continuïtat a eixos projectes."

Per últim, el núm. 2 de la candidatura, Joan Francesc Peris, ha destacat la importància de reivindicar el Calvari i l'entorn natural que l'envolta, així com les sendes verdes fins al castell de Bairén. "Beniopa té un important patrimoni mediambiental que s'ha de remarcar. Projecte Gandia treballarem en la creació d'itineraris ecoturístiques des de la Banyosa fins al Bairen."

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.