laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartell anunciador
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 29 de marzo de 2023

TAVERNES DE LA VALLDIGNA ACULL UN SIMPÒSIUM SOBRE DEPENDÈNCIA I INCLUSIÓ

 

• El simpòsium es celebra este dissabte 1 d’abril en la Casa de la Cultura de Tavernes, en horari de 10 a 13.30 hores.
• S’analitzaran i debatran totes les vessants de la dependència: des de les experiències personals de persones dependents, fins a la visió professional de metgesses, treballadores socials, advocades o llicenciats en Educació Física.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria de Serveis Socials, juntament amb l’Associació Humanitat Nova Espanya i l’ONG Solidaritat amb el Tercer Món de Tavernes, organitzen este dissabte 1 d’abril el I Simpòsium ‘La dependència: un repte creixent’ en la Casa de la Cultura del municipi (de 10 a 13.30 hores).

En el simpòsium s’analitzaran i debatran totes les vessants de la dependència: des de les experiències personals i de superació de dones i homes dependents o amb malalties cròniques, fins a la visió professional de metgesses, treballadores socials, advocades o llicenciats en Educació Física i l’acompanyament a les famílies des dels estaments públics.

En la primera taula de debat participaran la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal de la Generalitat Valenciana, Mercé Martínez, amb la ponència ‘El cicle de la dependència’; la infermera gestora de la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Universitari La Fe, Eva Silgo, amb l’anàlisi de la ‘Malaltia crònica i la dependència’; la directora del Centre Ocupacional La Valldigna, Olga González, qui explicarà tot el treball que fan al centre amb la ponència ‘Enllaçant la diversitat’; i el nadador paralímpic, campió mundial i expresident de FESA, Eugenio Jiménez, amb ‘Una història de vida i superació’.

Després de les primeres ponències i el torn de paraula, al voltant de les 11.15 hores, es farà una xicoteta pausa abans d’iniciar el segon debat, en el qual participaran l’advocada i directiva de la Secció de Dret de la Discapacitat del Col·legi d’Advocats de València, Mª Carmen de Jorge Mesas, amb la ponència ‘El dret a una vida independent: decidir per si mateix’; el president de l’Associació ADELA Comunitat Valenciana, José Jiménez Aroca, que narrarà la seua experiència personal amb ‘Viure amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)’; el president de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) i llicenciat en Educació Física, Gabriel Melis, qui analitzarà la importància de l’activitat física amb l’‘Esport adaptat, alegria de viure’; i la regidora de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Noèlia Alberola, qui visibilitzarà tot el treball que es fa a les institucions i als departaments municipals de Serveis Socials amb la ponència ‘La resposta de la societat a la dependència. Ajuda social i familiar’.

En la presentació i en les conclusions del simpòsium també participaran l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el coordinador de l’Associació Humanitat Nova Espanya, José Luis Guinot, i per part de l’ONG Solidaritat en el Tercer Món Tavernes, intervindrà el valler Vicent Boscà.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “treballem en xarxa per a construir i teixir una societat inclusiva que no excloga a cap persona. Amb el primer simpòsium al voltant de la dependència posarem l’èmfasi en la necessària i correcta atenció a les persones dependents perquè assolisquen una vida plena i amb llibertat, afrontant els seus límits i cobrint les seues necessitats”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.