laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la roda de premsa
Foto: MésGandia/2023
Fuente: Mes Gandia
Valencia 29 de marzo de 2023

MÉS GANDIA APOSTA PER PACIFICAR EL TRÀNSIT I RECUPERAR EL CARRER PER ALS VIANANTS

 

• La candidata a l’Alcaldia, Alícia Izquierdo, anuncia que la proposta de peatonalització ampla del centre de Gandia i altres zones anirà acompanyada de mesures efectives de control d'accés i polítiques per afavorir la mobilitat sostenible i el transport públic.
• El veïnat i el comerç local tindria garantit l'accés i l’abastiment.
• El 43 % dels desplaçaments a les ciutats es fan a peu i una altre percentatge en bicicleta o vehicle no contaminant.
• Està demostrat que en les ciutats, com ara València, on es pacifica el trànsit al centre o a altres zones augmenta també l’efectivitat comercial.

La nova llei de canvi climàtic determina que les ciutats de més de 50.000 habitants han de establir una Zona de Baixes Emissions (ZBE) per tal d'alliberar els centres de les ciutats dels vehicles contaminants. És per aquesta raó, que la candidatura unitària d’esquerres Més Gandia aposta per «limitar el trànsit de vehicles a motor en el nucli històric de Gandia. La ZBE estaria delimitada per algunes de les principals avingudes de la ciutat, com són: l'avinguda d'Alacant pel nord, l'avinguda de San Rafael per l'oest i avgd Raval pel sud. Cal recordar que la nostra ciutat ja disposa de una grandíssima part d'aquest sector ja peatonalitzat. Per tant, la nova proposta, afegiria el carrer Carmelites i el tram de Passeig des del Serrano», ha explicat la candidata a l’Alcaldia, Alícia Izquierdo, qui ha presentat la proposta acompanyada del número 4 de la candidatura i responsable del programa de Medi Ambient, Daniel Muñoz, així com la Diputada provincial de Plans de mobilitat, Dolors Gimeno.

* Més Gandia recorda que l’experiència en altres zones de la ciutat, en primera línia de la platja o al Grau, són més que satisfactòries.

Per la seua banda, Muñoz ha anunciat que la proposta de peatonalització anirà acompanyada de «mesures efectives de control d'accés mitjançant càmeres i tota una serie de polítiques per tal d’afavorir la mobilitat sostenible i el transport públic. Igualment el veïnat i el comerç local tindria garantit l'accés i l’abastiment». Assegura que Gandia és una ciutat plana i amb una bona climatologia gairebé tot l’any, amb la qual cosa, amb la qual cosa, a més de saludable i necessària, una bona xarxa d’infraestructures ciclistes és molt factible.

Finalment, Gimeno ha recordat que a ciutats de característiques similars a Gandia, com ara València, on es pacifica el trànsit i es peatonalitza el centre i altres zones, augmenta l’efectivament del Comerç. «No en va, el 43% dels desplaçaments diàriament a les ciutats es fa a peu i una altra part en bicicleta o vehicle no contaminant. És esencial pacificar el trànsit perquè ens acostuma a un hàbit de vida més saludable; al respecte al Medi Ambient i a abaixar les emissions contaminants...». La diputada ha reivindicat la millora de les infraestructures, tant dins de les ciutats com al voltant, amb carrils bicis, amb ramals que connecten amb escoles, poliesportius, etc... I amb altres indrets de la comarca.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.