laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de d'una de les reunions
Foto: AyuTavernes/2023
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 29 de marzo de 2023

TAVERNES VISITA PENNE (ITÀLIA) PER A CONTINUAR ENFORTINT LES POLÍTIQUES MUNICIPALS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

 

• Mitjançant el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, els dos municipis comparteixen actuacions i experiències per a combatre els efectes del canvi climàtic, com la prevenció d’incendis forestals o la reducció del risc d’inundabilitat.
• La delegació vallera va comprovar la solució adoptada amb èxit contra la regressió en la platja de Pescara mitjançant esculls marins en paral·lel a la costa, una solució molt similar al projecte pilot que han proposat l’Ajuntament i la UPV.
• Es va analitzar amb detall el sistema de càmeres que el municipi italià té instal·lat en els paratges naturals de tot el terme i l'ús del dron per a la diagnosi i planificació territorial.

TL’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el consistori de Penne, municipi italià situat en la regió de Pescara, continuen el projecte d’intercanvi europeu Peer Learning a través del Pacte dels Alcaldes pel Clima i la Energia, amb el qual treballen conjuntament per a implantar polítiques municipals que mitiguen els efectes negatius del canvi climàtic mitjançant la prevenció d’incendis forestals o la reducció del risc d’inundabilitat.

Des del passat mes d'octubre, els governs locals i els tècnics municipals han estat treballant amb diverses reunions on-line per intercanviar informació i preparar les visites que es van realitzar el passat novembre a Tavernes i esta setmana es duen a terme a Penne, amb la finalitat de continuar identificant i debatent problemes semblants que afecten als dos municipis per a proposar solucions conjuntes.

La delegació de Tavernes, encapçalada pel regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llàcer, i tècnics municipals, va ser rebuda ahir per l’alcalde de Penne, Gilberto Petrucci, i la corporació municipal, abans de començar amb les visites de camp a zones de risc geomorfològic i hidrològic prop del llac de Penne.

Entre les visites més destacades, la delegació vallera ha comprovat de primera mà la solució adoptada amb èxit contra la regressió en la platja de Pescara mitjançant esculls marins en paral·lel a la costa, una solució molt similar al projecte pilot que ha proposat l’Ajuntament de Tavernes amb el suport dels catedràtics de la Universitat Politècnica de València (UPV) per tal que el Ministeri de Transició Ecolòogica l’execute com a solució definitiva al litoral valler.

El primer dia de l’estància d’intercanvi a Penne també va servir per a analitzar en detall el sistema de càmeres que el municipi italià té instal·lat en els paratges naturals de tot el terme, fins i tot al centre del llac, i l'ús del dron per a la diagnosi i planificació territorial. La delegació vallera també va visitar el centre d'acollida de refugiats i el centre d'educació ambiental on, a banda de l'activitat turística amb l’alberg, també es desenvolupa un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional.

El regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llàcer, ha destacat que “es tracta d'un projecte molt interessant on Tavernes es posiciona com a municipi de referència en l'aplicació de polítiques alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la UE aquest encontre ens servirà per treballar un possible projecte conjunt per sol.licitar fons europeus en un futur”.

L'Ajuntament de Tavernes cobreix íntegrament les necessitats del programa d’intercanvi europeu Peer Learning gràcies a una subvenció obtinguda de la UE. El programa continuarà després de la visita amb treball on-line i de síntesi de totes les qüestions plantejades fins al mes de maig, quan s’elaborarà el document definitiu de conclusions i les memòries dels projectes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.