laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la presentació
Foto: Alberto Garsan/2023
Fuente: Mes Gandia
Valencia 26 de marzo de 2023

MÉS GANDIA OMPLI LA PLAÇA JAUME I DE SOMRIURES, IL·LUSIÓ I ESPERANÇA

 

• Més de 500 persones van assitir ahir dissabte a l’acte de presetació de la llista electoral de la coalició unitària d’esquerres de Gandia, formada per Compromís, EUPV, Podem i independents (alguns, militants de Els Verds de Gandia).
  
• Alícia Izquierdo, candidata a l’Alcaldia de Gandia: “Som el roig de la lluita; el verd de la defensa del planeta; som el taronja, el blau i el marró, del nostre camp i la mar; som del color de la recuperació, la conservació i la posada en valor del nostre patrimoni cultural i històric; som del morat del feminisme real; som de l’arc de sant Martí, dels colors que representen la defensa dels drets i les llibertats de les persones lgtbi+; som del negre i del blanc, de la unió de tots els colors... Som com tu!. Per això, amb els vostres colors i els vostres somriures eixim a guanyar!”.
  
• A l’acte també volgueren estar presents Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés espanyol; la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez (EUPV) i la Síndica de Podem en les Corts, Pilar Lima.

Més Gandia omplia ahir de gom a gom la plaça Jaume I de somriures, il·lusió i esperança en la presentació de la seua candidatura per a les eleccions municipals del 28 de maig. La candidata a l’alcaldia de Més Gandia, Alícia Izquierdo es dirigia a les més de 500 persones assistents i afirmava que “juntes, anem a capitanejar el pròxim govern de Gandia, a liderar les polítiques valencianistes, verdes, socials, feministes, inclusives que Gandia es mereix”.

A més, Alícia Izquierdo hi va explicar que Més Gandia és la candidatura dels colors. “Som el roig de la lluita. El verd de la defensa del planeta. Som el taronja, el blau i el marró, del nostre camp i la mar. Som del color de la recuperació, la conservació i la posada en valor del nostre patrimoni cultural i històric. Som del morat del feminisme. Som de l’arc de sant Martí. I de blanc, rosa i blau, dels colors que representen la defensa dels drets i les llibertats de les persones lgtbi+. Som del negre i del blanc, de la unió de tots els colors. Som com tu!”

I la candidata a l’alcaldia també hi va propmetres als assistents que “no anem a defraudar-vos i anem a treballar de valent per aconseguir el major resultat de la història de l’esquerra valencianista i social en esta ciutat. Amb els vostres colors i els vostres somriures eixim a guanyar!”.


Foto de família després de la presentació  - Foto: Alberto Garsan/2023

Durant la presentació, Esther Sapena, número dos de la candidatura(Compromís) hi va explicar que l’objectiu dels components de la llista és treballar de valent per Gandia i per la seua gent. “I ho farem amb transversalitat, treball en equip, corresponsabilitat, pedagogia i per damunt de tot amb el continu feedback amb la ciutadania que és la que ha de guiar cadascuna de les nostres accions i és a la que ens devem. Som del poble i treballarem amb i per al poble”.

El candidat per Esquerra Unida (núm.3), Nahuel González, hi va posar en valor la importància de la militància de base que treballa de valent perquè el govern de Gandia continue i s’hagen dut a terme polítiques d’esquerres i valencianistes. “Nosaltres hem sigut i som la única garantia que no tornen a la ciutat les polítiques de la dreta. Cal recordar com ens vam trobar al 2015 l’Ajuntament totalment arruinat, després de 4 anys del PP i d’anys anteriors... Vam plorar, literalment, els quatre regidors que hui som ací (Lorena Milvaques, Xavi Ródenas, Alícia Izquierdo i Nahuel González), perquè van ser anys molt durs... Però vam aconseguir capgirar la situació”. González ha recordat les xicotetes coses que van iniciar el canvi en les polítiques, com ara “el primer banc dels colors de l’arc de Sant Martí que va pintar Lorena, a pesar de les reticències de molts sectors, i hui ja està normalitzat. O els primers carrils bici de Xavi, els trams de l’Anella Verda... O des de les meues regidories els pressupos participatius, la política de benestar social, l’art urbà...”.

Per la seua banda, Fina Zubillaga, candidata número 5, per Podem, va explicar en la seua intervenció que aquesta coalició no és sols un acord entre els partits, és un deute que “teníem amb la ciutadania, amb tots vosaltres, que ens reclamàveu poder votar una alternativa forta d’esquerres que poguera fer front, no sols a la dreta, sinó que puga'm mirar de tu a tu al PSOE i recordar-li quines són les polítiques d’esquerres. Perquè de vegades se'ls oblida.”

SUPORT VALENCIÀ

Durant l’acte de presentació, també volgueren estar presents Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés espanyol; la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez (EUPV) i la Síndica de Podem en les Corts Valencianes, Pilar Lima.

COLORS I DIVERSITAT

Però la posada en escena de Més Gandia no va ser la d’una presentació a l’ús, en primer lloc, perquè hi van actuar com a presentadores el duo artístic drag “Les Germanes Pintoresque (Ferrxn i Pam Demia) , inusual en este tipus d’actes. Així, des de l’humor i els somriures s’hi va presentar les persones que conformen la llista electoral i s’hi va reivindicar la diversitat d’esta candidatura, reflex de la societat gandiana.

EL TOBOGAN

Panxo, cantant de Zoo (que ocupa el lloc número 1 dels suplents de forma honorifica), no hi va poder assistir per motius personals, però hi va estar molt present. I va protagonitzar una de les sorpreses de la vesprada-nit. El seu “tobogan”, l’original, que apareix en la portada de l’exitós últim treball de ZOO, va pujar a l’escenari, entre els aplaudiments i cants del públic.

* Durant l’acte hi va haver tallers infantils, taronjada per als assistens...










 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.