laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la reunió
Foto: Compromís/2023
Fuente: Compromís
Valencia 25 de marzo de 2023

COMPROMÍS RECLAMA AL GOVERN CENTRAL MESURES PER REDUIR LA REGRESSIÓ QUE PATEIX EL LITORAL DE BELLREGUARD I EVITAR COSTOSES REPARACIONS

 

• Àlex Ruiz trasllada a Mulet la seua preocupació per la constant necessitat de fer costoses inversions per mantindre l’arena a la platja després de cada marejol i temporal. El Govern prefereix obviar els informes de les universitats.

El senador de Compromís, Carles Mulet, traslladarà al Govern la preocupació existent a Bellreguard pels efectes que tenen els temporals i marejols sobre la costa de la localitat després, especialment, d’intensificar-se aquestos com a conseqüència del canvi en les dinàmiques del litoral fruit de l’ampliació del port de Gandia i la falta d’aportació de nous sediments del Serpis. Així ho va traslladar al portaveu de la coalició al Senat el regidor i portaveu municipal de Compromís a Bellreguard, Àlex Ruiz.

El senador preguntarà pels motius pels quals l’administració central responsable de Costes ha desistit de trobar solucions a més llarg termini que eviten la constant despesa que suposa estar llançant milions de metres cúbics d’arena a la costa per refer-se de l’erosió i regressió continua que pateix la costa valenciana i especialment aquesta zona de la Safor. “Prefereixen estar gastant quantioses xifres periòdicament que estudiar solucions amb trellat i definitives com les que apunten les universitats com la Politècnica de València per tractar de retindre la sorra i reduir els efectes dels temporals, com és la ubicació d’esculls, un by pass en el braç del port que permeta fluir la corrent de forma normal o d’esculls que retinguen l’arena i eviten el malbaratament exagerat de recursos per l’administració. Simples marejols ens deixen altra vegada sense arena. Les solucions han d’aportar-les els tècnics. La darrera reparació va costar 700.000 euros a la zona de la Font de la Roda i que ens va obligar a recular 360 metres quadrats el passeig marítim, la segona vegada que hem de recular-lo des de 1997”, ha manifestat Ruiz.

Mulet plantejarà preguntes sobre el litoral de Bellreguard en aquest tram final de la legislatura i ha reclamat atenció al Ministeri als problemes i les possibles solucions que assenyalen des d’aquesta població i els experts universitaris.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.