laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la presentació
Foto: MACMA/2023
Fuente: Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA)
Valencia 24 de marzo de 2023

L'ÀREA DE CULTURA, TURISME I PATRIMONI DE LA MACMA PRESENTA LA NOVA WEB "DESCOBRIM LA MARINA ALTA"

 

• Des de l'àrea de cultura, turisme i patrimoni de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta es presentà anit, al Rockodrom de Pedreguer, la nova web turística de la comarca, anomenada "Descobrim la Marina Alta".

Seguint el concepte inicial, pel qual nasqué aquesta mancomunitat en 1997 i fins fa uns mesos anomenada Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, de "comarca, cultura, territori i cohesió", amb la presentació d'aquesta web, arriba la recta final del treball fet els últims anys en cohesionar el territori comarcal des del vessant patrimonial com a fil conductor.

EN 2014 S'AMPLIÀ L'ÀREA DE CULTURA AMB PATRIMONI I TURISME

En 2019 es crea el Mapa Cultural i Patrimonial de la Marina, i fou presentat a dintre de la IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits, una síntesi visual de la comarca que per un costat presentava un mapa actual de comunicacions i, per altre costat, resumia tot el patrimoni de la Marina Alta.

D'aquell mapa, consensuat per tots els municipis i departaments de turisme de la comarca, nasqué la necessitat de continuar en la línia estratègica de cohesió territorial amb el prisma cultural de rerefons. I per això el passat 2022 es creà el Wikiloc Comarcal on es recullen 160 rutes senderistes i 57 rutes urbanes dels diferents municipis que conformen la Marina Alta.

Posteriorment a aquest treball de camp nasqué la necessitat de crear un espai web, https://www.macma.org/turisme, (pàgina externa a aquest diari) on es concentra tota la informació de museus, patrimoni cultural visitable, patrimoni natural, patrimoni agrícola, rutes aquàtiques, zones d'escalada, rutes senderistes i rutes urbanes dels 32 municipis i 3 E.A.T.I.M que conformen la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta.


Moment de la presentació - Foto: MACMA/2023


L'ACTE D'AHIR, DIJOUS 23 DE MARÇ, S'OBRÍ AMB LES INTERVENCIONS INSTITUCIONALS DE:

-  Sergi Ferrús Peris, Alcalde de Pedreguer.
-  Jose Ramiro i Pastor, Alcalde d'Ondara i President de la MACMA.
-  Herick Manuel Campos Arteseros, Director General de Turisme.
-  Ximo López Camps, Secretari Autonòmic de Cultura i Esports.

A més, també assistiren representants de les corporacions municipals dels 32 municipis i 3 E.A.T.I.M que conformen la MACMA, representants del teixit associatiu comarcal, representants d'entitats supramunicipals i públic en general.

Amb aquestes accions de cohesió territorial, la MACMA aposta per cada persona visitant de proximitat, respectuosa amb el medi ambient i la cultura dels nostres pobles i de la nostra gent. La intenció de la MACMA és que la marca “Descobrim la Marina Alta” a poc a poc es relacione com a destí i producte de qualitat humana, ambiental i cultural, únic per la nostra idiosincràsia.

La MACMA també té pensat en un futur pròxim tancar aquest cicle de treball amb el llançament d'un nou llibre, a dintre de la col·lecció editorial pròpia, dedicat al territori i a descobrir els municipis mitjançant el seu paisatge i les seues sendes, que s'anomenarà "L'Atles de la Marina Alta".

Aquesta nova web pretén donar a conéixer al món sencer la particular forma de viure dels veïns i veïnes de la Marina Alta, amb els nostres costums, tradicions i cultura popular que ens marca com a poble.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.