laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la presentació
Foto: MésGandia/2023
Fuente: Mes Gandia
Valencia 24 de marzo de 2023

LORENA MILVAQUES I XAVI RÓDENAS OCUPEN ELS LLOCS D’HONOR DE LA CANDIDATURA MÉS GANDIA

 

• L’ex vicealcaldessa i l’ex regidor de Medi Ambient ocuparan els llocs 25 i 24, respectivament, tancant la llista.
• D’aquesta manera, junt a la candidata Alícia Izquierdo i Nahuel González (3), Més Gandia integrarà 4 dels 5 regidors aconseguits al 2015, quan va obtindre el major resultat de la història de l’esquerra valencianista i social a la ciutat. Expulsant la dreta del govern de la ciutat.
• Un èxit que s’espera superar amb l’objectiu de liderar el futur govern progressista de la ciutat.

La candidata a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada del número 3. Nahuel González, han anunciat aquest matí la incorporació a la llista de la candidatura unitària d’esquerres de dos referents del valencianisme polític i de l’ecologisme. Així, Lorena Milvaques (Compromís), ex vicealcaldessa de Gandia i cap de llista als comicis de 2015, tancarà de forma honorífica la llista en el lloc 25. Per la seua banda, l’ex regidor de Gestió responsable del Territori, Xavi Ródenas (independent), serà el número 24.

* D’aquesta manera, volen mostrar el seu suport públic a la candidatura Més Gandia, que es presentarà demà dissabte, a les 19 h, a la plaça Jaume I.

Amb les dos incorporacions, junt a la candidata Alícia Izquierdo i Nahuel González (4), Més Gandia integrarà 4 dels 5 regidors aconseguits al 2015, quan va obtindre el major resultat de la història de l’esquerra valencianista i social a la ciutat, desallotjant el PP de l’Alcaldia. Un èxit que s’espera superar amb l’objectiu de liderar el futur govern progressista de la ciutat.

Enginyer forestal, Ródenas va dirigir les regidories de Gestió responsable del Territori, Mobilitat i Patrimoni entre 2015 i 2019. Va ser el impulsor de bona part de les polítiques mediambientals que han continuat desenvolupant-se durant aquests antys, com ara el projecte Eco-escola; l’Anella Verda de Gandia; el Pla d’Ombres; les Sendes Urbanes o els centres d’interpretació de la Memòria-refugis antiaeris de la Guerra civil, entre molts altres projectes.

Per la seua banda, Milvaques va ser la primera dona candidata del valencianisme polític a Gandia i la primera vicealcaldessa de la ciutat. Un etapa molt difícil marcada pel Pla d’Ajust decretat pel govern central per la fallida econòmica a què va abocar la ciutat el govern d’Arturo Torró. Una situació que es va aconseguir revertir. Dirigia, a més, el departament d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que va a posar en marxa nombroses polítiques de formació, sensibilització, tolerància zero a la violència de gènere... Front a models caducs i més propis d’altres èpoques que resumien les polítiques igualitàries en gran dinars amb balls per a dones. També es va crear el primer protocol local contra el terrorisme masclista. Milvaques va crear per primera vegada en la història de la ciutat un Departament de Diversitat Lgtbi+, que va organitzar els primers orgulls institucionals, colze a colze amb els col·lectius, va posar en marxa plans de sensibilització en les escoles, etc...

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.