laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la jornada
Foto: AyuTavernes/2023
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 21 de marzo de 2023

ES CONSTITUEIX EL CONSELL RECTOR QUE PROTEGIRÀ I IMPULSARÀ EL REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE LA VALLDIGNA

 

• Amb la nova Llei del Reial Monestir, Tavernes, Simat, Benifairó i Barx entren a formar part del Consell Rector, amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, com a President d’Honor, i la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, com a presidenta de l’òrgan directiu.
 
• L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que “tots els agents implicats treballarem units per a seguir impulsant el Monestir, un símbol de gran importància per al poble valencià i la Valldigna”.
 
• S’ha establit el Premi de la Valldigna, que s’atorgarà cada any en el marc de les celebracions del Dia de la Valldigna, i que enguany va dirigit a tota la ciutadania valldignenca.

Este matí ha tingut lloc la constitució oficial del Consell Rector del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, l’òrgan encarregat de vetlar per la conservació, restauració i millora del recinte monumental, com també de l’establiment i del foment de les activitats culturals, formatives, educatives i científiques relacionades amb aquest símbol de la història i del patrimoni cultural valencià i valldignenc.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González, ha estat present en la constitució del Consell Rector, presidit per la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i en el qual també han participat els alcaldes de Simat, Víctor Mansanet, de Benifairó, Josep Antoni Alberola, i de Barx i president de la Mancomunitat de la Valldigna, Miquel Donet, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Així, segons estableix la recent aprovada Llei del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ocupa la Presidència d’Honor, mentre que la consellera d’Educació, Cultura i Esport presideix l’òrgan directiu. La Secretaria del Consell Rector l’ocupa la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i com a vocals integrants es compta amb les alcaldies de Tavernes, Simat, Benifairó i Barx, un representant de la Mancomunitat de la Valldigna, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, la presidenta en funcions del Consell Valencià de Cultura, Dolors Pedrós, el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, tres representants de les universitats públiques valencianes i una persona en representació de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos.

La consellera Raquel Tamarit ha manifestat que “el Consell Rector que hui hem constituït mostra la reconstrucció del valor reputacional d’aquest símbol central del poble valencià. És la primera pedra d’aquesta nova etapa i els representants institucionals que hi formem part farem tot el que està a les nostres mans per a fer valdre aquest lloc històric”.

L’alcalde Sergi González ha destacat que “és un dia històric perquè impulsem les primeres accions de la Llei del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, amb la qual els quatre pobles de la Valldigna per fi tenim veu a través del Consell Rector. Tots els agents implicats treballarem units per a seguir impulsant el Monestir, un símbol de gran importància per al poble valencià i la Valldigna”.

Per últim, el Consell Rector també ha aprovat la constitució d’un equip de treball multidisciplinari conformat per arqueòlegs i professorat universitari.

EL I PREMI VALLDIGNA S’ATORGA A TOTA LA CIUTADANIA VALLDIGNENCA

Una de les primeres decisions després de la configuració i l’activació del Consell Rector, ha estat establir el Premi de la Valldigna, que serà anual i que s’atorgarà cada any en el marc de les celebracions del Dia de la Valldigna, el 15 de març.

Per aquesta raó, el Consell Rector ha determinat hui la concessió del I Premi de la Valldigna 2023 a tota la ciutadania de la Valldigna per tal de reconéixer la tasca que la gent dels pobles valldignencs ha fet perquè ningú oblidara la vàlua i el significat del monestir. El distintiu es lliurarà el pròxim diumenge 26 de març en un acte institucional que se celebrarà al monestir i que recollirà Vicent Martínez Sancho, un dels fundadors del col·lectiu Amics de la Valldigna i autor del llibre ‘La memòria dels absents’, en representació de la població valldignenca.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.