laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la jornada
Foto: Jorge García Polop/2023
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 27 de febrero de 2023

MILERS DE VISITANTS OMPLIN ELS CARRERS DE RÒTOVA DURANT EL PORRAT DE SANT MACIÀ DE 2023

 

• Amb la jornada de diumenge, s'ha posat fi a tres dies plens de música, cultura, llibres, festa i tradició al Porrat de Sant Macià 2023 de Ròtova. Aquesta edició ha comptat amb activitats adreçades a diferents tipus de públic i ha posat el focus en la diversitat musical, la promoció editorial i diverses exposicions.

Ròtova es va omplir de milers de visitants al llarg de tot el cap de setmana, que es van deixar portar pels carrers, amb el mercat tradicional i les botigues d’artesania, i van degustar diferents productes autòctons a la Fira Agroalimentària i als bars i comerços del municipi, Porrat de Sant Macià 2023. Durant el matí del diumenge, la Muixeranga de la Safor va omplir els carrers amb les seues impressionants torres humanes, captivant l'atenció de tothom.+

En contraposició a jornades anteriors, on es van succeir concerts de grups de música, pop, rock o música infantil, el diumenge la música tradicional va tornar a ser protagonista. Xavier de Bétera va cantar a la Carpa Jove i la Rondalla Agredolç i el seu sarau va inundar la Plaça Major de música i ball. Durant tot el cap de setmana, l’espai editorial localitzat al carrer Abadia va rebre a tots aquells interessats en descobrir les últimes novetats editorials.

El Palau de Comtes va ser testimoni de contes i de titelles, de la mà de ‘Con ciertos títeres’. Les visites guiades als espais emblemàtics del poble i de l'exposició del rotoví Alfredo Artés van continuar en aquesta jornada. Les associacions del municipi també van tindre el seu paper fonamental en la festa, amb les carpes on oferien menjar i beguda i amb l’organització d’activitats, com és el cas del Centre Excursionista, amb la ruta al Castell de Borró. Per altra banda, els amants dels gossos van gaudir del VI Concurs Nacional Caní, amb la participació de diferents races canines.

Un any més, el porrat de Sant Macià ha tornat a ser punt de trobada de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida i una cita important per a artesans i artesanes, firaires, associacions, artistes, el veïnat i cada persona que ha volgut viure amb Ròtova este Porrat de Sant Macià 2023. Pedro Ciscar, regidor de Festes i Turisme, ha explicat que, des de dissabte, ja vam comprovar que este seria un porrat amb una gran acollida; i, de fet, tot el cap de setmana, Ròtova s’ha omplit de gom a gom.

Estem molt satisfets amb l’acollida i treballarem per millorar-lo el 2024. Per la seua banda, Isabel Pérez, ha destacat la diversitat d’oferta i de públic en el porrat. Pérez i Jordi Puig, l’alcalde de Ròtova, han volgut agrair la implicació i comprensió del veïnat, dels bars i comerços i de les associacions. Volem agrair la tasca de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament, des de les diferents àrees de Cultura i Comunicació, Administració, Manteniment, Policia Local, Neteja, les regidories de Festes i Cultura, l’aulari de Ròtova... i el paper de Creu Roja, Protecció Civil, Guàrdia Civil... També, de tota la gent que ha format part de cada espai del porrat; i, per suposat, a tota la gent que ens ha visitat, per compartir esta festa amb el veïnat del poble. Ens posem en marxa per fer un millor porrat el 2024.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.