laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Primàries obertes A Compromís-Gandia
Fuente: Coordinadora pro primàries obertes a Compromís-Gandia
Valencia 1 de febrero de 2023

COMUNICAT DE LA COORDINADORA PRO PRIMÀRIES OBERTES A COMPROMÍS-GANDIA

 

• Els membres de la Coordinadora a favor d’unes Eleccions primàries obertes a Compromís-Gandia considerem:

Que amb la negativa de la direcció local a negociar que els simpatitzants i votants de Compromís puguen participar en l’elecció dels seus candidats a les Municipals s’ha vulnerat un dels pilars fundacionals d’aquest partit, que sempre s’ha fonamentat en la participació en els processos democràtics interns de baix cap a dalt, davant d’altres models tancats i d’estructura vertical.

Que la proposta d’eleccions primàries obertes s’ha posat en pràctica en la candidatura a la Generalitat i en moltes llistes electorals locals de ciutats similars a la nostra.

Que les experiències electorals on la suma de sensibilitats, la pluralitat i la transversalitat han sigut la pauta a seguir, han procurat avanços substancials en la presència institucional i també social i, per tant, avalen la idoneïtat del procés d’obertura que sol·licitem.

Que la nostra proposta no ha sigut ni tan sols tinguda en compte per la direcció local a pesar d’estar signada per més de 600 persones entre les quals es troben 5 dels 8 primers candidats de l’actual llista, exregidors, a més de persones rellevants de l’històric nacionalisme d’esquerres de la ciutat que sempre han donat suport a les candidatures de Compromís. Tots ells han sigut exclosos del debat per a la confecció de les futures llistes electorals.

Que, tot allò exposat limita els efectes positius que, sens dubte, tindria l’acord d’unitat de l’esquerra que s’ha anunciat. Perquè s’ha produït abans de les eleccions primàries i per tant sense conéixer quin serà el canditat o candidata ni la resta de la llista que concorrerà a les eleccions municipals. I perquè una part important de la militància ha sigut exclosa d’un acord fonamental per a la futura confecció de la candidatura, com també altres forces progressistes que podrien haver-se sumat al projecte.

En conseqüència, volem fer públic que ens sentim defraudats per uns dirigents incapaços d’escoltar a gran part de la militància i a moltes persones pròximes que, al nostre parer, enriqueixen el discurs d’una força política que hauria d’encarar el seu futur obrint-se a la ciutadania i no tancant-se i defugint la participació i la pluralitat.

Amb este comunicat donem per conclosa la campanya “Per unes primàries obertes a Compromís Gandia” que almenys ha aconseguit difondre entre la ciutadania els principis de més democràcia, més obertura i més participació de la ciutadania per a triar els representants de Compromís a l’Ajuntament de Gandia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.