laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moros y Cristianos
Foto: VD/2023
Fuente: Federació de Moros i Cristians d’Oliva
Valencia 31 de enero de 2023

NOMENAMENT CÀRRECS MOROS I CRISTIANS OLIVA 2023

 

• La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, en col·laboració en la Regidoria de Festes, anuncia que el dissabte 4 de febrer es celebrarà l’acte de nomenament dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2023 i el posterior sopar de gal·la al Centre Polivalent, tot emmarcat en els actes de celebració del Mig Any Fester.

El dissabte 4 de febrer de 2023, es donarà inici a les celebracions del Mig Any Fester amb l’acte de nomenament de càrrecs als Centre Polivalent. Les capitanies, enguany, les ostenten les Filades Pirates i Mudèjars, recaient el càrrec d’abanderat de la Federació, per torn, en la Filà Pirates.

A les 19:00h començarà al Centre Polivalent, on Rosanna Lloret i Cristina Ureña, capitanes cristianes de 2022 donaran el relleu a Enrique Orquín i Pablo Orquín com a capitans del bàndol cristià de 2023. Igualment, Susana Ferrer i Manolo Aracil, capitans moros de 2022 faran el traspàs del càrrec a Jesús Camarena i Pascual Molla, capitans del bàndol moro 2023. Els càrrecs dirigiran unes paraules a tot el col·lectiu fester. A més, també es presentarà a l’abanderat de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, càrrec que enguany recaurà amb el xiquet Arnau Pérez Gisbert, de la Filà Pirates.

ELS CÀRRECS FESTERS DELS MOROS I CRISTIANS D’OLIVA 2023 SÓN:

Capità cristià: Enrique Orquín Morell (1961), membre de la Filà Pirates des de l’any 1987, ha format part de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, en la seua etapa com a Junta Central, en els anys 1990 i 1991, i vocal l’any 1992. Fou president de la filà Pirates els anys 1994 i 1995 i recentment ha estat membre de la comissió per a l’adquisició de l’actual seu festera de la Filà Pirates, el covil Pirata, essent coviler els anys 2015 i 2016, formant part de la junta de la filà. Com a compromissari ha representat a la seua filà en l’assamblea de la Federació de Moros i Cristians els darrers 3 anys. L’1 de febrer de 2019 fou nomenat, per unanimitat, capità pirata per a 2023. Orquín és membre de l’esquadra Abelardos.

Ambaixador cristià: Pablo Orquín Pons (1991), membre de la Filà Pirates des del seu naixement. L’any 2001 i 2002 fou abanderat de la filà Pirates i al complir la majoria d’edat entrà a formar part de la Colla de Trabuquers de la filà, essent primer tro des de 2016, formant part, per tant, de la Junta de la Filà. Pablo Orquín es mostra orgullós de poder ser l’ambaixador del seu pare i compartir amb ell aquesta vivència.

Capità Moro: Jesús Camarena Bolo (1970), membre de la Filà Mudéjars des de 2015, junt amb a seua esposa Imma. Camarena, natural de Bellreguard, fou membre de la Filà Senyors Feudals del seu poble, però en l’actualitat està plenament integrat en la Filà Mudèjars d’Oliva, participant activament en l’adquisició de la Kabila de la Filà. Fou nomenat capità per la Filà Mudèjars en 2019.

Ambaixador Moro: Pasqual Molla Martínez (1973), fou membre de l’extinta filà Creuats des de la seua infantesa. En desaparéixer aquesta, fou membre de la Filà Jaume I fins als anys 90s, quan va deixar momentàniament la Festa. Posteriorment, va participar durant alguns anys de la Nit del Putxero a la Filà Mudèjars i es va integrar plenament l’any 2008, quan en va començar a formar part junt amb les seues dos filles, que foren abanderades en 2013 i en 2017. Fou nomenat ambaixador per la Filà Mudèjars en 2019.

- Després de l’acte de nomenament, la celebració continuarà fins a altes hores de la matinada amb el sopar de gal·la i revetlla amenitzada per banda de música.
- Amb aquest acte es donarà inici als actes del Mig Any 2023, que continuaran dissabte 11 de febrer amb el tradicional concurs de putxeros a la plaça Joan Baptista Escrivà.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.