laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador reducido
Fuente: Xarxa Jove de la Marina Alta (MACMA)
Valencia 20 de enero de 2023

LA XARXA ESPORTIVA DE LA MACMA PUBLICA LA GUIA D'HÀBITS SALUDABLES

 

• La Xarxa Esportiva edita la Guia d'Hàbits Saludables, basada en consells i bones pràctiques sobre hàbits saludables per a totes les franges d'edat de la Marina Alta.

La Marina Alta té una de les esperances de vida en nàixer més altes del territori Valencià (Informe Observatori València de Salut, 2018). Aquesta tendència requereix un abordatge i uns recursos especials per a assolir que aquesta major esperança de vida vaja acompanyada de qualitat de vida, funcionalitat i salut, i en cas necessari, que la deterioració es retarde el màxim possible. Per a conservar, i fins i tot, recuperar la salut, la pràctica d'activitat física regular, el manteniment d'un òptim estat nutricional al llarg de tota la vida, així com un bon descans són imprescindibles.

El propòsit d'aquesta guia és conscienciar a tota la població de la importància de tindre bons hàbits de vida i donar recursos perquè en el seu dia a dia puguen avançar cap a una millora de la seua salut.

Avui en dia es parla dels programes d'activitat fisicoesportiva com a tractament no farmacològic (Pedersen & Saltin, 2015), perquè ningú dubta del valor preventiu i els beneficis de l'exercici regular i ben pautat sobre la majoria de malalties prevalents de les societats desenvolupades, amb independència de la necessitat de rehabilitació o tractament específic. (Blasco-Lafarga, 2022; Pedersen & Saltin, 2015).

LA PRESENT GUIA FA UN REPÀS PER DIVERSOS INDRETS DEL CAMP DE L'EDUCACIÓ FÍSICA:

– Recull de conceptes sobre l'exercici físic.
– Qüestionari d'autovaloració
– Activitat física en el dia a dia.
– Exercici físic i esport en el temps lliure.
– Recomanacions d'activitats físiques, sedentarisme i temps de pantalla segons les franges d'edat, inclòs l'etapa d'embaràs i postpart.
– L'alimentació saludable.
– La importància del descans, la respiració, la relaxació.
– Decàleg de consells per a una bona salut.

* Aquesta guia es pot trobar, en format descarregable, al següent:
https://macma.org/esports/guia-dhabits-saludables (pàgina externa a aquest diari).


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.