laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cremaet FIESCREM
Foto: AyuXeraco/2023
Fuente: Ayuntamiento de Xeraco
Valencia 19 de enero de 2023

XERACO CELEBRARÀ LA II EDICIÓ DE LA FIESCREM DEL 28 D'ABRIL A L'1 DE MAIG AMB LA RECERCA DE 'L'ENTREPÀ' XERAQUER

 

• Després de l'èxit de la primera edició, l’ajuntament de Xeraco ha presentat en la Fira Internacional del Turisme 2023 que s’ha celebrat a Madrid la segona edició de la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet, FIESCREM, que se celebrarà del 28 d'abril a l'1 de maig en la zona de la platja del municipi.

Amb aquesta nova data, el consistori vol avançar la temporada turística a la platja de Xeraco i homenatjar, amb el nou cartell, als treballadors i treballadores amb motiu de l'1 de maig. I, a més, aquest any comptarà amb una novetat: iniciarem la recerca per trobar 'l'entrepà de Xeraco', una alternativa al típic esmorzar de coques escaldades.

Cal recordar que aquesta iniciativa va nàixer per fer valdre una de les tradicions típiques de la localitat i una de les begudes que s’han consolidat en el ritual de l’esmorzar. Per a la seua organització es tornarà a comptar amb persones expertes del sector hostaler que s’encarregaran de preparar quatre dies de festa relacionats amb aquest culte del matí.

El divendres, 28 d'abril, tindrà lloc la jornada inaugural amb les personalitats públiques que s'encarregaran d’obrir el concurs del Cremaet que tornarà a comptar amb la participació, en aquesta segona edició, de diferents professionals provinents de la Comunitat que oferiran el millor cremaet.

En aquesta primera jornada, a més, els establiments hostalers del municipi, mostraran els plats típics del nostre municipi i que la gent podrà degustar durant els dies de fira.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha volgut agrair l'esforç de l'organització perquè la primera edició resultara ser tot un èxit, a més de la gran acollida de la ciutadania a les diferents activitats programades. El primer edil ha apuntat que “l’objectiu que perseguim és desestacionalitzar el turisme en la nostra platja, donar a conéixer les nostres tradicions en l'àmbit nacional i, així, que l’estiu comence més prompte que mai”.

* La fira es desenvoluparà en la zona de la platja i, per a la seua celebració, el consistori organitzarà un cap de setmana gran amb el qual el municipi començarà ja la temporada estival.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.