laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 30 de noviembre de 2022

LES JORNADES ‘LA CIUTAT COM A ESPAI EDUCATIU’ COMENCEN AMB LA CONFERÈNCIA DE LLUÍS ESTEVE I LA PARTICIPACIÓ DELS CENTRES DE TAVERNES

 

• Lluís Esteve va explicar l’experiència de L’Hospitalet de Llobregat amb l’impuls de l’aprenentatge servei com a eina de convivència, cohesió i participació; mentre que els centres educatius vallers van compartir les seues metodologies i projectes educatius.
• L’obertura va comptar amb la presència de la diputada a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Educació, Fina Vercher, representants del CEFIRE i la corporació municipal.

Ahir dimarts 29 es va celebrar la primera sessió de les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’, organitzades pel CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Les jornades formatives per a professorat i obertes a la ciutadania tenen l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives.

L’obertura va comptar amb la presència de la diputada a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Educació, Fina Vercher, representants del CEFIRE i membres de la corporació municipal.

Els tres dies de debat sobre el present i futur de l’educació i la ciutat es van iniciar amb l’enriquidora ponència de Lluís Esteve Garnés, exregidor d’Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, sobre l’experiència de la ciutat catalana en l’impuls de l’aprenentatge servei com a eina de convivència, cohesió i participació.

Cal destacar que L’Hospitalet va ser un dels primers municipis adherits a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores en l’any 1993, per tal de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

Posteriorment, van ser els centres educatius de Tavernes els qui van compartir les seues experiències i projectes educatius a totes i tots els presents en la Casa de la Cultura. Un per un, el CEIP Sant Miquel, CEIP Magraner, CEIP Alfàndec, CEIP Divina Aurora, Col·legi San José HHDC, Col·legi San José-Patronato, IES La Valldigna, IES Jaume II el Just i el CEP Música Mestre Arnau van explicar com treballen diàriament a l’aula diferents metodologies i projectes dirigits al foment de l’educació en la diversitat, igualtat, els valors i la cohesió social, el respecte al medi ambient, la participació ciutadana o la millora del benestar de la ciutadania.

L’alcalde Sergi González va destacar que “Tavernes, com a Ciutat Educadora, i tots els seus centres educatius, amb la gran tasca educativa i social que fan, treballem per construir un model de poble més inclusiu, equitatiu i divers, amb un compromís clar amb l’educació i col·laborant per a millorar la qualitat de vida de les persones que en ell vivim”.

Esta vesprada, en el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, la segon jornada començarà a les 17 hores amb la ponència del pedagog i catedràtic Miquel Àngel Essomba i Gelabert sobre Ciutats Educadores, prèviament a la taula redona on participaran regidores i regidors de consistoris valencians: Francesc Mezquita (Castelló), Alicia Izquierdo (Gandia), Josep Manuel Tarazona (Sagunt) i Fina Vercher (Tavernes).

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.