laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 28 de noviembre de 2022

TAVERNES ACULL LES JORNADES ‘LA CIUTAT COM A ESPAI EDUCATIU’ AMB MÉS DE 100 PARTICIPANTS

 

• Les jornades, organitzades per l’Ajuntament i el CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social, tenen l’objectiu de formar el professorat en la construcció d’un nou model de ciutat amb metodologia i recursos més innovadors, inclusius i equitatius.
• Estes jornades formatives i de compartir experiències es duran a terme el 29 i 30 de novembre i l’1 de desembre en la Casa de la Cultura (de 17 a 20 hores).

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, i el CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social organitzen les jornades formatives per a professorat i obertes a la ciutadania ‘La ciutat com a espai educatiu’, amb més de 115 professors i professores inscrites, amb l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives.

Des del passat any, Tavernes forma part de la xarxa de Ciutats Educadores creada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Com a Ciutat Educadora, el municipi valler té el compromís d’impulsar l’educació enfocada en el foment de la diversitat, el diàleg entre les generacions i la participació ciutadana, així com la millora en la formació dels educadors i educadores.

Per això, estes sessions formatives giren al voltant de dos objectius principals: actualitzar la formació del professorat amb metodologies més innovadores i amb nous recursos per a aplicar a les aules, així com analitzar els plantejaments didàctics utilitzats en els espais educatius i la seua contribució al desenvolupament de competències clau.

Com a objectius específics, les jornades donaran la informació necessària per a conèixer les ciutats que formen part d’esta xarxa (Ciutats Educadores, Ciutats Amigues de la Infància UNICEF i d’altres), així com conèixer els equips tècnics i agents polítics que treballen en elles. També s’intercanviaran experiències i informació al voltant de la situació, reptes i oportunitats de cada territori, així com oferir línies d’actuació per a aconseguir un model de ciutat educadora en cada municipi i implicar a la comunitat educativa en este context.

Estes jornades tindran lloc el 29 i 30 de novembre, així com l’1 de desembre de 17 a 20 hores en la Casa de la Cultura, i estaran integrades per les ponències d’experts com Lluís Esteve Garnés, Miquel Àngel Essomba Gelabert i Jaume Martínez Bonafé, les experiències educatives dels centres de Tavernes, el debat de representats de diferents ajuntaments valencians com Castelló, Gandia, Sagunt i Tavernes, i una taula redona amb centres de Xàbia, València, Alacant i Alcoi.

La regidora d’Educació, Fina Vercher, ha assenyalat que “mitjançant la col·laboració dels agents socials i la comunitat educativa s’aconsegueix una transformació social que beneficia a tota la societat i dignifica l’educació. A Tavernes la gran tasca educativa que fan tots els centres ajuda a crear un model de ciutat més inclusiu, igualitari, respectuós i innovador”.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.