laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Compromís per Gandia
Fuente: Compromís per Gandia
Valencia 22 de noviembre de 2022

LES PRIMÀRIES OBERTES: UNA OPORTUNITAT PER ENFORTIR COMPROMÍS GANDIA

 

• Som moltes les persones que pensem que l’aposta de 2015 de realitzar la tria dels candidats i les candidates mitjançant primàries obertes a la ciutadania, va ser una de les iniciatives més valuoses per tal de canviar les velles dinàmiques de fer política, empoderant a la ciutadania i fent-la participar amb propostes de vertadera democràcia a l’hora d’elegir els seus representants.

El nostre posicionament, ara més que mai, després de dos legislatures de Govern del Serpis, és aprofitar tota la tasca ben executada, tant en la primera legislatura aturant l’hemorràgia financera i posant les bases de l’enlairament, com en esta segona amb la gestió realitzada per cada regidor i regidora, en un marc clarament advers provocat per les successives crisis de la COVID, i els reptes que vindran amb el procés inflacionista derivat de l’encariment de les matèries primeres i de la guerra a Ucraïna.

En eixe marc exigent, les àrees gestionades per nosaltres (Polítiques econòmiques i Comerç, Medi Ambient i Patrimoni i Urbanisme) han desenvolupat una tasca notable, fonamental i de fort impacte ciutadà. Al mateix temps hem continuat tenint una influència decisiva en totes les decisions del govern municipal. I hem estat presents en cada esdeveniment d’importància ciutadana.

Amb eixe balanç enormement positiu, fidelitzar i ampliar el nostre electorat és el principal repte que tenim si volem repetir un govern progressista. I la millor manera de fer-ho és aprofitant la mobilització que totes les primàries provoquen i que són la millor manera d’obrir-nos als nostres electors, més enllà d’aquells que militen en els partits respectius que sempre són una minoria respecte al conjunt dels votants.

Les primàries obertes a la ciutadania ens fan poder fer aplegar millor el nostre ideari polític. Fomenten la participació i ens atorguen eixe tret diferenciador dels altres partits. I eixe tret és el que va provocar l’èxit de Compromís i l’augment considerable de vots i suport. Si tornem a les velles pràctiques correm el risc d’encetar un camí que pot decebre a eixe elector que va confiar en la democràcia participativa i real.

El reglament de primàries aprovat per les executives dels tres partits que conformen Compromís argumenta i difon la bondat d’este sistema però, en la pràctica, el circumscriu a l’elecció dels candidats a les Corts Valencianes si no hi ha consens a nivell local. En cas de no existir el consens (no per raons ideològiques sinó per càlculs partidistes) la solució que s’ha proposat és la de primàries tancades, relegant l’elecció del cap de llista a febrer del 2023. Amb tot el desavantatge que això suposa, respecte a la resta de forces polítiques que ja tindran el seu candidat elegit des de fa més mesos. I a més que som coneixedors que, no s’han fet les coses com tocava a Gandia.

Per criteris d’oportunitat i raonabilitat, fem un pensament i arribem a un acord en el mètode que més ens convé però que siga un métode per sumar i créixer i per a què totes les sensibilitats puguen expressar-se amb les mateixes condicions. I eixe no és altre que el de les Primàries obertes a la ciutadania.

És el moment de sumar el treball de cadascun dels i les regidores que tenim i que hem tingut. No ens sobra ningú en estos temps que venen. I devem estar units i unides i anar deixant actituds i manifestacions que no beneficien a ningú i intentar buscar acords i no retrets, ni personalismes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.