laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 21 de noviembre de 2022

LA SOSTENIBILITAT ENERGÈTICA UN DELS OBJECTIUS PRINCIPALS DE LA VALL DE GALLINERA

 

• El Consistori Municipal porta apostant per la sostenibilitat energètica de la Vall de Gallinera tant en aquesta legislatura com en l'anterior, i ara es dona llum a una de les potes d'aquest projecte municipal amb l'arribada de l'enllumenat urbà a Llombai, mitjançant fanals solars.

Llombai és dels nuclis urbans de la Vall de Gallinera que fins fa poc estava deshabitat i, per tant, oblidat de la vida diària d'aquest municipi muntanyenc. Amb l'arribada de nous habitants a Llombai, el consistori municipal decidí donar solució a la foscor que impregnava els carrers d'aquest llogaret amb l'objectiu de dignificar l'estat d'aquest poble. A més calia que el projecte fos sostenible i per això l'ajuntament decidí apostar per posar fanals solars sent col·locades en les passades setmanes.

Aquesta nova acció forma part d'un entramat d'accions iniciades per l'anterior i l'actual legislatura, gestionades per Gent per la Vall, i que pretenen millorar els diferents serveis municipals en matèria d'enllumenat públic:

- S'ha realitzat el canvi d'enllumenat públic dels diferents nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera, passant a fanals de led. Aconseguint així una reducció del consum de vora el 60% anual.

- S'han col·locat plaques solars a l'edifici de l'ajuntament per a l'autoconsum, sent un dels edificis que més consum elèctric diari té. Obtenint així un autoconsum del 26% anual.

- S'han optimitzat les potències de la infraestructura del servei d'aigua potable del pou de Benialí i la remuntadora de la Carroja, equilibrant els costos mensuals d'aquest servei.

Amb aquestes accions no sols s'ha aconseguit reduir els costos econòmics de les arques municipals sinó que a més s'ha aconseguit reduir amb 59.55 tones les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Aquest projecte municipal de reducció d'emissions de CO2 i d'estalvi energètic també disposa d'una branca més, basada en la creació de la Comunitat Energètica Local. El Consistori Municipal es troba immers en la primera fase, amb la creació d'una instal·lació fotovoltaica que subministrarà energia neta als nuclis urbans de Benissivà, Benitaia i Benialí. Tenint com a objectiu, a curt termini, ser extensiu en tots i cadascun dels nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.