laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de una de las reuniones
Foto: AyuTavernes/2022
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 9 de noviembre de 2022

TAVERNES I PENNE (ITÀLIA) S’UNEIXEN PER A ABORDAR POLÍTIQUES MUNICIPALS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

 

• Mitjançant el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia els dos municipis comparteixen actuacions i experiències per a combatre els efectes del canvi climàtic, com la prevenció d’incendis forestals o la reducció del risc d’inundabilitat.
• L’intercanvi de coneixements i sinergies entre Tavernes i Penne no és casualitat, ja que són dos pobles amb una demografia similar, ambdós situats entre muntanyes i valls, i amb zones amb risc d’inundabilitat.

Els municipis de Tavernes de la Valldigna i Penne, situat en la regió italiana de Pescara, mitjançant el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, han iniciat un projecte d’intercanvi amb el qual treballar conjuntament per a implantar polítiques municipals que mitiguen els efectes negatius del canvi climàtic. L’objectiu de la iniciativa és compartir actuacions executades i experiències per a combatre els efectes nocius del canvi climàtic, com són la prevenció d’incendis forestals o la reducció del risc d’inundabilitat.

La delegació italiana, encapçalada per l’alcalde de Penne, Gilberto Petrucci, i diversos regidors del consistori, han estat visitant durant dos dies el terme municipal valler per conèixer les actuacions que du a terme l’Ajuntament, tot acompanyats per regidors i tècnics municipals que els han explicat amb detall totes les peculiaritats de l’entorn i com afecta el canvi climàtic a Tavernes. L’alcalde valler, Sergi González, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als representants del municipi de Penne.

Entre les actuacions que han pogut veure es troben els treballs de neteja de muntanyes i prevenció d’incendis forestals que duen a terme els tallers d’ocupació i la Brigada Forestal seguint les directrius dels agents mediambientals de la Generalitat Valenciana, la construcció de la mota del riu Vaca per a evitar inundacions en el casc urbà, així com l’eradicació de les canyes i espècies invasores al llarg del llit del riu i la seua substitució per flora autòctona.

En matèria de reducció del risc d’inundabilitat en la platja, van conèixer el projecte de construcció del nou col·lector de la platja i la utilitat del Llac de la Goleta com a tanc de tempesta, a més de la problemàtica de regressió de les platges de Tavernes, agreujada pel canvi climàtic. La delegació italiana ha coincidit en destacar el treball de l’Ajuntament en matèria de prevenció, i també en la vessant més social, d’integració i foment de l’ocupació.

L’intercanvi de coneixements i sinergies entre Tavernes i Penne no és casualitat, ja que són dos pobles amb una demografia similar, ambdós situats entre muntanyes i valls, i amb zones amb risc d’inundabilitat, ja que la ciutat italiana té un gran llac molt a prop.

Els pròxims mesos, la delegació de Tavernes visitarà la població italiana per a conéixer de primera mà les polítiques i actuacions que ha implantat Penne per a reduir el risc d’inundació o les emissions de CO2.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, han assenyalat que “el projecte ens aportarà nous coneixements i experiències en matèria de prevenció dels efectes del canvi climàtic, mitjançant la unió entre administracions de diferent país, l’intercanvi de projectes i actuacions amb resultats molt satisfactoris”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.