laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Activitats culturals
Foto: AyuRòtova/2022
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 9 de noviembre de 2022

EL VEÏNAT DE RÒTOVA APRÉN SOBRE EL MÓN DEL VI A L’ÈPOCA ROMANA

 

• Dissabte passat, 5 de novembre, va tindre lloc el taller ‘La cultura de la vinya al món romà: el raïm, la pansa i el vi’ de la mà de Lucil·la (@lucillaemensa a Instagram), una dona arribada des de l’antiga Roma. Els assistents van conéixer quins eren els seus costums culinaris i amb quins ingredients, en aquest cas, es preparava el vi.

Després de presentar-los les diferents parts de la vil·la, van parlar del raïm, del vi, de la mel, de la fruita… Les persones participants van rebre una mostra de receptes, com ara l’aperitiu de Marcial, llentilles amb castanyes o dolços casolans, que formen part de la ‘gustatio’, la ‘prima mensa’ i la ‘secunda mensa’, respectivament. Per altra banda, es va lliurar una mostra de les receptes més típiques de vi.

El taller forma part de la programació de dinamització de la vil·la romana de la Sort de Ròtova. L’espai d’interpretació arqueològic es pot visitar per grups amb cita prèvia, i continua oberta la reserva a col·legis i instituts, que poden posar-se en contacte a través del correu electrònic cultura@rotova.es o al tel. 678 621 592.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.