valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales

Fuente: Comisiones Obreras (CCOO-País Valencia)
Valencia 30
de julio de 2022

Tornen de nou a no cobrar

CCOO-PV DENÚNCIA QUE EL PERSONAL DELS CENTRES DE MENORS DE TITULARITAT PÚBLICA AMB GESTIÓ PRIVADA TORNEN DE NOU A NO COBRAR

 

• Reconeixent que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aconseguit millorar el cobrament i l’accés al finançament a través de l’IVF a les entitats privades que estan dintre de l’acció concertada, a CCOO-PV i a les treballadores afectades els resulta com a mínim, paradoxal, que els propis centres de titularitat de la CIPI no puguen cobrar perquè estan en situació d’enriquiment injust en haver caducat els períodes de licitació anteriors.

El sindicat assegura que tornen a estar afectats els treballadors i treballadores, així com les dotacions complementàries de les xiquetes, xiquets i adolescents, “que encara que mai han deixat d’estar ateses i atesos”, la qualitat d’aquestes dotacions sí que s’estiga veient afectada de nou pel retard en els pagaments.

Des de CCOO-PV sol·liciten a la nova consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, “que aborde des de ja aquest tema com a prioritari i resolga les licitacions que des de fa anys estan pendents de publicar-se”. Consideren inadmissible que recurrentment treballadors i treballadores tornen a estar sense cobrar en aquest dur estiu i, a més, en les condicions d’inflació actual. De moment, estan sense cobrar des del mes de juny i pendents d’un possible cobrament de factures, alguna de la setmana que ve, que esperem es produïsca.

CCOO-PV denuncia que “s’ha de produir ja” una aprovació i publicació de les noves licitacions que permeten accelerar els pagaments. Són tretze centres que atenen a menors tutelats o en situació de guarda i custòdia i que fa un any es retiraren per defectes en el seu contingut. “Exigim solucions immediates i de futur. El que no es pot fer és continuar mantenint aquesta situació d’enriquiment injust i agreujar en temps futurs nous retards en els pagaments deixant a les entitats en una situació insostenible”, manifesten.

El sindicat ha sol·licitat una reunió amb Enric Juan, director general d’Infraestructures de Serveis Socials, per a traslladar les seues reivindicacions. Insten a la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives i al conseller d’Hisenda que donen una solució immediata a aquesta situació.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es © valenciadiario.eu - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.