laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Miembros del colectivo de la LaCasaCalba.org
Foto: XEPO WS/2022
Fuente: LaCasaCalba.org
Valencia 20 de julio de 2022

EL 18É POP AL CARRER OMPLI PER ÚLTIMA VEGADA DE MÚSICA I GENT EL PARC DEL LLAC DE TAVERNES

 

• El Festival Desllunat tanca un cercle amb les actuacions de Els Mox, Lagartija Nick, Amanida Peiot i Twelve.

El Pop al Carrer, des de fa uns anys Festival Desllunat, ja s'ha fet gran i se’n va de casa: 18 anys després plega de la plaça que ha acollit aquest esdeveniment únic a les primeries de l'estiu a la platja de Tavernes de la Valldigna. Una edició rockera, de tornada als orígens, ha servit este passat cap de setmana per tancar el cercle.

Divendres 15 obria la nit la banda de Puçol Els Mox amb el seu rock d’estil. Compten amb una llarga trajectòria de directes, sobretot al País Valencià, però també a Euskadi, Catalunya i Mallorca. Al seu repertori, temes de 'Palifonies', disc amb el qual van ser nominats en tres categories en la IXa edició dels Premis Ovidi a la música en valencià. Espai destacat també per a 'Tuactes i rebomboris' i alguna cançó del nou LP que estan preparant i a punt d'enregistrar.

Donaren pas a una de les bandes més importants i singulars del rock estatal vinguda des de Granada, Lagartija Nick, els quals feren un repàs de la seua trajectòria quan es compleixen 30 anys de la publicació d'Hipnosis', el seu primer treball, un dels discs de debut més excitants del rock estatal; 25 anys d'Omega', el disc antològic amb el cantaor flamenc Enrique Morente; i una dècada de 'Zona de Conflicto', el final de l'enèsima etapa de la banda. Descàrrega sonora còsmica d’alt nivell poètic que va aplegar a un munt d'incondicionals.

Dissabte 16 arribava la versió més local amb dues formacions de la Valldigna. Primer, Twelve, rock simfònic i progressiu amb tocs de música pop i electrònica. I l'esperada resurrecció d’Amanida Peiot, banda que tancà el primer Pop al Carrer -tres dels seus components foren els impulsors del festival-, i que han tornat amb el septet multinstrumental original. L'actuació va rememorar aquell primer i únic disc dels de La Valldigna, que ja fou considerat per la crítica especialitzada com un dels millors discos valencians de l’any.

El fil conductor del festival va ser l'ambientació musical a càrrec de El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. El mític locutor de Ràdio 3 Juan de Pablos havia d'acompanyar-lo en les sessions de punxadiscos, però no va poder acudir per motius de salut. El públic va poder arrodonir l'experiència amb un gastroespai amb beguda i menjar de proximitat cuinat al lloc.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.