laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Compromís +´Gandia unida
Fuente: Compromís +´Gandia unida
Valencia 16 de junio de 2022

COMPROMÍS +´ GANDIA UNIDA CONSIDERA QUE L’ANUNCI DEL TRAMVIA ÉS “AIGUA EN CISTELLA” ELECTORALISTA

 

• Lamenta que PSOE i PP donen suport a una moció que pretén “amagar les vergonyes” dels seus partits a Madrid, incapaços de fer el, tantes vegades promès, Tren de la Costa o donar, des de la Generalitat, una solució al dèficit de la mobilitat comarcal en autobús.
 
• Alandete: “Molt ens temem que no tindrem ni tren ni tramvia perquè encara que se'ns venga que no són excloents, no serà possible aprovar cap traçat del tramvia que coincidisca, ni que siga parcialment, amb les reserves que el tren disposa en els diferents plans generals de les poblacions del trajecte. I tot s’oblidarà una volta més quan passen eleccions. Al capdavall, aigua en cistella”.
 
• La declaració institucional ix endavant amb els vots del PSOE, PP i el regidor no adscrit (ex C’s).

El grup municipal de Compromís +´ Gandia unida s’ha desmarcat de la declaració institucional conjunta de PSOE, PP i l’ex de C’s a favor del projecte de tramvia Gandia-Oliva-Dénia plantejat per la Conselleria de Política Territorial. El portaveu, Josep Alandete, ha ressaltat la coincidència en l’anunci del projecte del PP i el PSOE, “incapaços de solucionar des del govern central la vergonya que suposa que la Safor i la Marina Alta són les úniques comarques de tot Europa (sí de tot Europa) sense transport ferroviari i assumint que l’Estat no té intenció de complir amb els seus deures i obligacions amb els habitants del País Valencià”.

Asseguren que es tracta d’un nou anunci electoralista per amagar la incapacitat del Govern central en fer el Tren de la Costa o invertir en rodalies: “Mireu, com que l’estat ens maltracta (y lo que te rondaré, morena) anem a fer un tramvia Gandia-Dénia amb els diners dels valencians (a pesar que seguim patint un infrafinançament de l’estat que ens obliga a pagar-li a eixe mateix estat els interessos dels diners que hem de gastar per gestionar com toca uns serveis sanitaris, educatius i d’assistència social en la nostra lluitat contra les desigualtats) Com que l’Estat no ens fa el tren, ni el tramvia, i no ens torna el que ens correspon dels nostres impostos, li tapem les vergonyes una volta més i el paguem nosaltres”.

Consideren, a més, que el projecte “està més verd que una ceba” i se segueix sense solucionar d’una volta per totes eixa mancança ferroviària que perjudica, a més la nostra economia productiva deixant-nos més aïllats cada volta i que el virtual tramvia no solucionarà.

Front això, exigeixen afrontar de manera global, seriosa i consensuada la qüestió de la mobilitat comarcal, que no es pot abordar parcialment amb propostes com el projecte del tramvia. “Ens cal de manera urgent una xarxa d’autobusos amb la freqüència necessària per contribuir a reduir les desigualtats territorials i permeta la reducció del transport privat de vehicles de motor, peça cabdal de qualsevol actuació contra el canvi climàtic”.

“Molt ens temem que no tindrem ni tren ni tramvia perquè encara que se'ns venga que no són excloents, no serà possible aprovar cap traçat del tramvia que coincidisca, ni que siga parcialment, amb les reserves que el tren disposa en els diferents plans generals de les poblacions del trajecte. I tot s’oblidarà una volta més quan passen eleccions. Al capdavall, aigua en cistella”, ha conclòs Alandete.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.